U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Oproer in VS om 'Verleiding Eiland'
Een nieuw tv-programma van de commerciële omroep Fox dat de trouw van paren op de proef stelt, heeft een storm van kritiek veroorzaakt in Amerika.

Computer biedt hoofdhaar waar hoofddoekje niet mag
In Turkije is op pasfoto's de hoofddoek verboden, maar gelovige vrouwen willen niet op de foto zónder. De computer biedt uitkomst in een strijd die al decennia woedt.

Newconomy moet zuinig zijn
De koers van Newconomy, dat participeert in internetbedrijven, is sinds een piek in het voorjaar met 87 procent daalt. De groei- curves van de zes grootste participaties lopen hard omhoog. Directievoorzitter De Hond over waarde en opportunisme.

Yahoo! en Motorola pessimistisch
Internetgigant Yahoo! heeft in het vierde kwartaal financieel naar verwachting gepresteerd, maar ziet 2001 somber in. Technologiebedrijf Motorola heeft goede cijfers, maar verwacht ook last te zullen hebben van de scherpe daling in de economische groei.

Vriendelijke mannen
Geleerde en vriendelijke mannen opgelet: mocht u benaderd worden door HN voor een grensverleggend interview, zeg dan meteen ja. Waarom? Omdat u niet door de interviewer wordt onderbroken, u praat maar raak, niks aan de hand. Zie bijvoorbeeld het interview met rabbijn Tzvi Marx ("Wie is deze geleerde en vriendelijke man?")

Hitlerposters afgedekt
Het Amsterdamse theater De Balie heeft de posters van het toneelstuk 'Adolf' van de Brit P. Utton aangepast. Over de affiches, met een halve afbeelding van Hitler en hakenkruizen, ontstond gisteren commotie na klachten van verontruste burgers. De posters zijn nu gedeeltelijk afgedekt. (ANP)

Opgelicht
In Duitsland wordt geen nieuw deel uitgezonden van het populaire RTL- programma 'Trouw met een miljonair'. Gebleken is dat de 'winnaars' van het programma van vorige week de zaak hebben opgelicht: anders dan ze het deden voorkomen hadden de betrokken miljonair en de vrouw op wie hij zijn keuze liet vallen al vóór de uitzending een relatie. (Reuters)

Elsevier-directeur Visscher stapt op
Algemeen directeur F. Visscher van Elsevier Bedrijfsinformatie Nederland is dinsdag per onmiddellijke ingang opgestapt. Volgens een woordvoerder van Elsevier liggen persoonlijke redenen ten grondslag aan zijn vertrek. Visscher was als uitgever verantwoordelijk voor een reeks bladen waaronder Elsevier, Nieuwsblad Transport, Fem De Week en het Agrarisch Dagblad. De taken van Visscher worden voorlopig waargenomen door G. van de Aast, lid van de raad van bestuur van Reed Elsevier. (ANP)

Nieuwe directeur UPC Nederland
Algemeen directeur H. Koning van UPC Nederland is per 1 januari van dit jaar opgestapt. Aan zijn vertrek liggen persoonlijke redenen ten grondslag, zo meldde de kabelmaatschappij gisteren. Koning was betrokken bij de integratie van A2000, Telekabel en Gelrevision, die opgingen in UPC. Hij wordt opgevolgd door B. Wilson. De Amerikaan maakte sinds september vorig jaar deel uit van het bestuur van UPC. (ANP)

'CNN zet mes in personeelsbestand'
CNN gaat zijn televisie- en internetactiviteiten reorganiseren. Daarbij zal een fors aantal banen verdwijnen, zo meldt The Wall Street Journal vandaag. Volgens de Amerikaanse zakenkrant hebben de 4.000 werknemers al in december een memo gekregen waarin ingrijpende veranderingen werden aangekondigd. De eerste ontslagen zouden al komende weken kunnen vallen. Het gaat daarbij om 500 tot 1.000 banen, waarvan de meeste worden geschrapt bij de internetactiviteiten van CNN. Daar werken ongeveer 750 mensen. CNN is onderdeel van het mediaconcern Time Warner, dat bezig is te fuseren met internetaanbieder America Online. (Reuters)

Lego en Microsoft gaan samenwerken
Lego en het Amerikaanse softwareconcern Microsoft gaan samenwerken. De Deense speelgoedfabrikant, bekend van de plastic bouwstenen, zal onder meer spelletjes ontwikkelen voor de nieuwe spelcomputer van Microsoft, de X-Box. Ook kondigden de bedrijven gisteren allerlei gezamenlijke activiteiten op het internet aan. Met de samenwerking hoopt Lego verloren terrein terug te winnen. Het familiebedrijf is verlieslijdend door een afnemende vraag naar zijn speelgoed. (ANP, AP)


De Fabeltjeskrant is terug van weggeweest. Op internet beleven de bewoners van het grote dierenbos weer dagelijks avonturen, al moet er wel voor betaald worden. Voor ruim honderd gulden per jaar is iedere dag een verse aflevering in streaming video te zien. Als extraatje kunnen de surfers meezingen met liedjes en spelletjes spelen. Het bedrijf achter de site noemt de serie 'een rustpunt in de overactieve kinderprogrammering'.
(www.fabeltjeskrant.tv)

NRC Webpagina's
11 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad