U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brinkhorst: Voedselveiligheid naar Landbouw
Het belang van de consument gaat voor dat van de boer. Dat zegt minister L.J. Brinkhorst, die in de Duitse herziening van het landbouwbeleid een argument ziet om ook in Nederland de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid onder te brengen bij het ministerie van Landbouw.

Wapenembargo tegen Eritrea en Ethiopië blijft
De Verenigde Staten zijn er gisteren opnieuw niet in geslaagd de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te winnen voor onmiddellijke opheffing van het wapenembargo tegen Ethiopië en Eritrea. De VS trokken een resolutie daartoe in nadat bleek dat negen van de vijftien leden van de Veiligheidsraad "meer tijd" willen om over het Amerikaanse voorstel te praten. Nederland is voor handhaving van het embargo tegen beide landen.

NAVO buigt zich over Balkanziekte
De NAVO zal een speciale werkgroep formeren voor de uitwisseling van informatie over de gevolgen van het gebruik van munitie met verarmd uranium. Dit heeft secretaris-generaal George Robertson gisteren gezegd na een vergadering van de ambassadeurs bij het bondgenootschap in Brussel.

Sparen met statiegeld
Klanten bij Albert Heijn kunnen vanaf februari geld sparen via hun 'bonuskaart'. Het gaat om kleine bedragen als wisselgeld, statiegeld en bonuskorting die de klant bij elkaar kan vegen op een Albert Heijn spaarrekening. Dit spaarplan heeft Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn, gisteren gelanceerd samen met verzekeraar Aegon.

Aanklager eist levenslang in zaak-Lockerbie
De Schotse aanklager Campbell heeft gisteren levenslang geëist tegen de twee Libische verdachten van de bomaanslag op een PanAM- Boeing boven Lockerbie in 1988, waarbij 270 mensen omkwamen. Hij acht bewezen dat zij schuldig zijn aan moord. Vandaag is de verdediging begonnen aan haar slotpleidooi, waarin vrijspraak zal worden geëist.

Werkgevers: snel geld grote wegen
De werkgeversorganisatie VNO-NCW wil dat het kabinet dit jaar positief beslist over grote projecten, zoals de magneettrein van de Randstad naar Groningen, de A4-route, de Tweede Maasvlakte en het bereikbaarheidsplan Utrecht.

Diplomaten weer aan het werk
De van medeplichtigheid aan mensensmokkel verdachte oud-ambassadeur B. Körner en oud-kanselier J. Hendrichs zitten niet langer thuis. Zij zijn voorlopig weer aan het werk bij Buitenlandse Zaken.

Tonny de Jong niet op EK
Tonny de Jong zal wegens ziekte niet meedoen aan het EK schaatsen in het Italiaanse Baselga di Pinè, dat vrijdag begint. De nationaal kampioene wordt vervangen door Annamarie Thomas.

Rotterdam vindt Krajicek te duur
Richard Krajicek doet dit jaar niet mee aan het tennistoernooi in Rotterdam. Volgens toernooi-directeur Wim Buitendijk vroeg hij een veel te hoge vergoeding.

Aantal vacatures loopt sterk terug
Het aantal openstaande vacatures in het bedrijfsleven is in het derde kwartaal van 2000 scherp gedaald. Eind september stonden er 169.000 vacatures open, 16,3 procent minder dan eind juni.

Stukje steen van 4,4 miljard jaar
Amerikaanse en Australische geologen hebben het tot nu toe oudste stukje aarde gevonden. Het is een splinter van het mineraal zirkoon, 4,3 4,4 miljard jaar oud.

Vrij zonnig
Morgen vrij zonnig en droog. Maximumtemperatuur rond 3 graden. Matige noordoostenwind. Vooruitzichten voor zaterdag t/m dinsdag: droog en vrij zonnig, vanaf maandag meer wolkenvelden. Maximumtemperatuur circa 2 graden, 's nachts lichte tot matige vorst.


NRC Webpagina's
11 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad