U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De mafia krijg er één 'f' bij
De mafia krijgt er in NRC Handelsblad één 'f' bij. De krant, die lange tijd het Italiaanse 'mafia' heeft aangehouden, sluit zich omwille van de overzichtelijkheid aan bij het Groene Boekje en de Nederlandse woordenboeken. Israel krijgt om dezelfde reden een trema, het wordt: Israël. En Internet wordt internet.

UPC komt klagers tegemoet
Kabelmaatschappij UPC komt klanten die problemen hebben met hun internetverbinding in beperkte mate tegemoet. UPC beloofde vanochtend dat het per 1 november problemen binnen 24 uur zal oplossen. Pas als dat niet lukt, krijgen klanten korting op het abonnementsgeld.

Advies Dell: doe zoals ik
De donkere wolken boven de internetfondsen verbloemen volgens Michael Dell dat de echte internetrevolutie nog moet beginnen. Dell toert Europa rond en doceert.

BNR verkocht
De eigenaren van het Financieele Dagblad, Willem Sijthoff en de HAL, hebben Business Nieuws Radio (BNR) gekocht.

'Online supermarkt kan goedkoper en sneller'
Levensmiddelen kopen via internet kan goedkoper, sneller en verser dan nu gebeurt. Zegt nieuwkomer MaxFoodmarket.

Orde op zaken
Ingezonden briefschrijvers treft niet zelden een treurig lot. Hebben ze nóg zo hun best gedaan, wordt hun brief toch niet geplaatst: te weinig ruimte of omdat de voorkeur wordt gegeven aan een andere brief over hetzelfde onderwerp.

Internet-icoon Boxman.com bijna failliet
Boxman.com, de Zweeds-Britse verkoper van cd's op het wereldwijde web, dreigt failliet te gaan. Het bedrijf heeft geen geld meer en heeft gisteren alle activiteiten gestaakt. Bij Boxman werken in totaal 120 mensen, van wie 14 in Nederland. Het internetbedrijf heeft tot 2002 nog zo'n 20 miljoen pond sterling (74 miljoen gulden) nodig, maar is er niet in geslaagd geld op te halen tijdens een financieringsronde langs aandeelhouders. Het slechte beursklimaat is volgens J. Post, directeur van de Nederlandse vestiging van Boxman, daaraan debet. "E-commerce is momenteel een vies woord". Boxman, dat volgend jaar winst hoopte te maken, onderhandelt nu met externe financiers. Boxman.com is in 1997 opgericht in Zweden. Eind vorig jaar fuseerde het bedrijf met de Britse concurrent IMVS. Het bedrijf moest in april dit jaar zijn beursgang afblazen, omdat internetbedrijven op dat moment op de beurs flink in waarde waren gedaald. De aandelen van het bedrijf zijn verspreid over vijfhonderd aandeelhouders, onder wie Bernard Arnault, de Franse topman van luxehuis LVMH, en de Nederlandse bank ABN Amro. (ANP)

UPC komt klagers tegemoet
Kabelmaatschappij UPC komt klanten die problemen hebben met hun internetverbinding in beperkte mate tegemoet. UPC beloofde vanochtend dat het per 1 november problemen binnen 24 uur zal oplossen. Pas als dat niet lukt, krijgen klanten korting op het abonnementsgeld.

Tech-aandelen uit de gratie in VS
De technologiesector op de Amerikaanse beurzen blijft onder druk. Na een nieuwe koersval met 2,2 procent naderde de Nasdaq-index gisteren zijn laagste niveau van het jaar. De beurs sloot op 3.168 punten, vier punten boven het slot van 23 mei. De Nasdaq-index staat nu zo'n achthonderd punten lager dan het slot van vorig jaar, het Dow- Jonesgemiddelde verloor sinds eind vorig jaar duizend punten (9 procent).

Verbod wegens 'slechte dingen'
Het Cambodjaanse weekblad Bakong mag een maand lang niet verschijnen omdat het zich in een artikel kritisch heeft uitgelaten over de rol van koning Norodom Sihanouk tijdens de Cambodjaanse burgeroorlog in de jaren zeventig die leidde tot het schrikbewind van de Rode Khmer. Minister van Informatie Lu Laysreng zei gisteren, in een toelichting op het tijdelijke publicatieverbod, dat hoofdredacteur Nem Bunhout "slechte dingen over de koning heeft geschreven" en dat "ons land niemand toestaat de koning te bekritiseren". In het gewraakte artikel vergeleek Bunhout koning Norodom met de Thaise koning Bhumibol Adulyadej onder de kop 'De Thaise koning is sterk, de Khmer koning is waardeloos'. Bunhout zegt dat hij zal doorgaan met het vertellen van de waarheid. (AP)

Techsector veert terug
Ondanks een stevige daling van de Amerikaanse beurs Nasdaq gisteren wonnen de technologieaandelen vanochtend zonder uitzondering terrein op het Damrak. Chipmachinefabrikant ASM Lithography was de grootste stijger met een winst van 7,6 procent. Daarmee maakten de techfondsen iets goed van de forse verliezen die zij gisteren leden. Kabelmaatschappij UPC, dat met bijna 15 procent kelderde gisteren, zag vandaag een aanvankelijke koerswinst tegen de middag alsnog omslaan in een klein verlies.

Telekom en Kirch samen in betaal-tv
De Duitse bedrijven Deutsche Telekom en Kirch staan op het punt om een alliantie aan te gaan voor de ontwikkeling van betaaltelevisie. Dit heeft de zakenkrant Financial Times Deutschland vandaag gemeld. Het telefoniebedrijf Deutsche Telekom zou voor bij 500 miljoen euro (1,1 miljard gulden) een belang van 51 procent krijgen in Betaresearch, een dochterbedrijf van het mediaconcern Kirch. Betaresearch houdt zich bezig met de technische dienstverlening aan het het betaaltelevisiekanaal Premier World. (AFP)


De BBC is deze week met haar jaarlijkse Webwise-campaign begonnen. De omroep heeft zich tot doel gesteld alle Britten op een speelse manier te laten kennismaken met internet. Een dagelijks televisieprogramma geeft aanwijzingen voor echte beginners, en de bijbehorende website neemt de bezoekers aan de hand mee bij hun eerste stappen op het wereldwijde web. Ook voor gevorderden is er genoeg op de site te ontdekken.
(www.bbc.co.uk/webwise)

NRC Webpagina's
12 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad