U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Palestijnen lynchen twee soldaten Israël
Twee Israëlische militairen zijn vandaag in de Palestijnse stad Ramallah door een menigte gelyncht. Nog twee worden vastgehouden in een Palestijns politiebureau, dat door een menigte Palestijnen is bestormd, aldus getuigen en Israëlische militaire bronnen.

Wachtlijsten in zorgsector zijn van lange duur
Het duurt nog jaren voordat de wachtlijsten in de thuiszorg en bij verpleeg- en verzorgingshuizen tot aanvaardbare proporties zijn teruggebracht. Meer concurrentie tussen de hulpverleners en het toelaten van nieuwe instellingen zijn nodig. Ook dient het ministerie in een 'task force' intensief met de zorgverzekeraars samen te gaan werken om de wachtlijsten aan te pakken.

Pronk: vliegveld Valkenburg dicht
Minister Pronk (Ruimtelijke Ordening) wil het marinevliegveld Valkenburg in Zuid-Holland sluiten. Wat hem betreft worden er huizen gebouwd, zodat het Groene Hart kan worden gespaard.

Ultimatum aan aanhang van Milosevic
De Democratische Oppositie in Servië (DOS) zal nieuwe massademonstraties organiseren als de aanhang van Slobodan Milosevic volhardt in de weigering mee te werken aan een vreedzame overdracht van de macht. Dat dreigement uitte gisteren een van de DOS-leiders, Zoran Djindjic, naar aanleiding van hardnekkige pogingen van Milosevic' aanhang alsnog te redden wat er te redden valt.

Vlaams Blok aangeklaagd
Het Belgische Centrum voor Racismebestrijding en de Liga voor Mensenrechten hebben het extreem-rechtse Vlaams Blok gisteren aangeklaagd wegens racisme.

Gao krijgt Nobelprijs
De Chinees-Franse romancier en toneelschrijver Gao Xingjian (60) heeft de 93ste Nobelprijs voor Literatuur gewonnen. Dit heeft de Zweedse Academie van Wetenschappen vanmiddag bekendgemaakt. Gao Zingjian kreeg de prijs 'voor een oeuvre van universele betekenis dat nieuwe wegen heeft geopend voor de romankunst en het Chinese theater'.

Ford moet 2 mln auto's terughalen
Ford moet ongeveer twee miljoen auto's terughalen wegens defecten aan de ontsteking. Volgens een rechter in Californië heeft Ford de consumenten in de staat misleid en rijden er miljoenen auto's rond met ontstekingen die potentieel gevaarlijk zijn.

UPC komt klagers tegemoet
Kabelmaatschappij UPC komt klanten die problemen hebben met hun internetverbinding in beperkte mate tegemoet. UPC beloofde vanochtend dat het per 1 november problemen binnen 24 uur zal oplossen. Pas als dat niet lukt, krijgen klanten korting op het abonnementsgeld.

Tech-aandelen uit de gratie in VS
De technologiesector op de Amerikaanse beurzen blijft onder druk. Na een nieuwe koersval met 2,2 procent naderde de Nasdaq-index gisteren zijn laagste niveau van het jaar. De beurs sloot op 3.168 punten, vier punten boven het slot van 23 mei. De Nasdaq-index staat nu zo'n achthonderd punten lager dan het slot van vorig jaar, het Dow- Jonesgemiddelde verloor sinds eind vorig jaar duizend punten (9 procent).

Enkele bui
Morgen af en toe zon en in het westen een enkele bui. Matige zuid- tot zuidwestenwind. Middagtemperatuur circa 14 graden. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: Perioden met zon en maandag kans op een bui. Middagtemperatuur 15 graden.


NRC Webpagina's
12 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad