U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

BNR verkocht

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 12 OKT. De eigenaren van het Financieele Dagblad, Willem Sijthoff en de HAL, hebben Business Nieuws Radio (BNR) gekocht. De overnamesom is niet bekendgemaakt. Het commerciële radiostation wordt ondergebracht in een nieuw bedrijf, samen met een website die nieuws en andere informatie biedt voor particuliere beleggers. Het Financieele Dagblad gaat het nieuws leveren voor die website, genaamd The Floor.

"Wij wilden meer doen met internet", licht hoofdredacteur/directeur Michiel Bicker Caarten van het radiostation toe. "Financiële informatie is de snelst groeiende sector op internet. Willem Sijthoff liep rond met eenzelfde soort plan en zag een mooi verlengstuk in radio."

Business Nieuws Radio (47 medewerkers) zet 7 tot 8 miljoen gulden om en maakt sinds kort geen verlies meer. Bicker Caarten richtte het station twee jaar geleden op en houdt 15 procent van de aandelen. De andere aandeelhouders, Wegener, Manaus en Willem van Kooten, verkopen hun 85 procent aan Willem Sijthoff en de HAL.

NRC Webpagina's
12 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad