U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Alarm! op Damrak na winst van Yahoo!
Wat een opluchting toen het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo gisteren met zijn kwartaalcijfers kwam. Winst en omzet laten een gezonde groei zien en dus kon de belegger met een gerust hart gaan slapen. Nog even en het is december, wanneer de aandelen aan hun traditionele eindejaarsrally beginnen.

Omroep zet UPC zwaar onder druk
Drie consumentenprogramma's van de publieke omroep roepen kijkers op kabelmaatschappij UPC voorlopig geen abonnementsgeld te betalen. Ze beschuldigen UPC van grove nalatigheid.

Winst Yahoo krijgt kille ontvangst
Yahoo maakte gisteren beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend maar kampt met een daling van het aantal adverteerders. Het derde kwartaal van het internetbedrijf liet een stijging van omzet en winst zien.

BUSINESSWEEK
Er hangt een grote huilbui boven de telecommunicatie in Europa. De depressie bestaat vooral uit het hoger worden van de financieringskosten, zodat de ontwikkeling van 3G, breedbandsystemen van de derde generatie, in het gedrang komt.

Fr. Telecom praat met Equant
France Télécom heeft vanochtend bevestigd in gesprek te zijn met de zakelijke telecomaanbieder Equant, die statutair in Nederland is gevestigd. Het Franse concern verwacht dat daaruit onder de huidige marktomstandigheden nog geen overname voorvloeit.

Siemens wordt 'nieuwe economie met substantie'
Siemens steekt de komende achttien maanden 1 miljard euro in de omvorming van Siemens in 'Siemens.com'. Het concern wil binnen een paar jaar een kwart van zijn omzet van internet halen.

Onderzoek naar lagere prijzen KPN
Opta gaat toetsen of prijsverlagingen van voormalig monopolist KPN leiden tot oneerlijke concurrentie. Dat heeft de onafhankelijke toezichthouder op de telecommunicatie gisteren bekendgemaakt.

De keuze volgens Canal+
Nederlandse tv-aanbod op satelliet wordt door Canal+ onder de naam Canal Digitaal aangeboden. Sinds een half jaar biedt de exploitant van betaal- tv een tiental zenders in een basispakket met populaire en minder populaire themazenders. Ook wordt een aantal opties aangeboden en een derde (breedbeeld)kanaal voor abonnees van Canal+. Dit alles alleen voor kijkers die de zogenoemde 'mediaguard-technologie' aankunnen, terwijl de grote meerderheid van de schotelbezitters de Irdeto-codering gebruikt.

KPNQwest op radio
Kabelbedrijf KPNQwest, voor de helft eigendom van telecomconcern KPN, gaat in Frankrijk radio-uitzendingen via internet verzorgen voor het Franse Yacast. Dat bedrijf zal 24 uur per dag met vijftien stations uitzenden via het glasvezelnetwerk van KPNQwest. Het gaat om grote Franse radiostations als RTL, Skyrock en Fun Radio.

UMTS-veiling in Polen
Polen gaat vijf vergunningen uitgeven voor de volgende generatie mobiele telefoons, de UMTS-licenties. Geïnteresseerde bedrijven kunnen tot 10 november een bod uitbrengen. De biedingen worden beoordeeld op kwaliteit. De prijs staat vast: 650 miljoen euro (1,43 miljard) gulden per stuk. De vergunningen zijn twintig jaar geldig. De Poolse regering verwacht vijf tot zes kandidaten.

Koersen van technologie op Damrak onderuit
Aandelen van technologiefondsen zijn vanmorgen op de Amsterdamse beurs fors onderuitgegaan nadat het internetbedrijf Yahoo gisteren tegenvallende vooruitzichten bekendmaakte. Ook een winstwaarschuwing van het Amerikaanse telecombedrijf Lucent zorgde voor een slechte sfeer op het Damrak. Het telecombedrijf KPN noteerde bijna 8 procent lager, terwijl kabelbedrijf UPC bijna 9 procent inleverde. De koers van chipmachinefabrikant ASM Lithography leverde 8 procent in.

Fusie AOL-Time Warner aanvaard
De Europese Commissie gaat akkoord met de fusie van internetbedrijf America Online (AOL) en het mediaconcern AOL. Voorwaarde is het verbreken van de alliantie tussen AOL en het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

Onderzoek naar lage prijzen KPN
Opta onderzoekt of prijsverlagingen van KPN de concurrentie op de telecommarkt verstoren. De toezichhouder kijkt onder meer naar de lokale tarieven van KPN, die vooral in het weekeinde zo laag zijn dat andere telecombedrijven bijna niet kunnen concurreren.


"The Web isn't a brain. It doesn't think", zegt de bedenker van het World Wide Web, Tim Berners-Lee, in een essay ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het web. Het essay is te lezen is op de site van Time Europe. De overeenkomst tussen internet en hersenen is, volgens Berners Lee, dat beide de mogelijkheid hebben om ongestructureerde informatie te onthouden. De kracht van het web is dat je alles met alles kunt verbinden.
(www.timeeurope.com)

NRC Webpagina's
11 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad