U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

v. Aartsen dreigde op te stappen
Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft zaterdag bij premier Kok met aftreden gedreigd. Hij deed dat uit onvrede over Koks openlijke kritiek op zijn publieke pleidooi voor deelneming van de Joegoslavische oppositie aan een tweede ronde in de presidentsverkiezingen.

Topcrimineel op straat gedood
Voor de tweede keer in nog geen drie weken tijd is gisteren In Amsterdam een topcrimineel geliquideerd.

Klonen moet de gaur redden
Wetenschappers hebben een gekloond embryo van de Aziatische gaur in een gewone koe geplaatst. Deze rundersoort wordt met uitsterven bedreigd. Het kalfje, dat in november moet worden geboren is voortgekomen uit een huidcel van een volwassen gaur-stier en heeft al een naam: 'Noah'.

Bestuur Enschede moet getuigen
Ambtenaren en bestuurders moeten als getuigen onder ede verklaringen afleggen over hun verantwoordelijkheid voor de vuurwerkramp in Enschede. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Drie slachtoffers van de vuurwerkramp verzochten de rechtbank de overheden op te roepen als getuige.

Geld geen prikkel voor werklozen
Het oplossen van de armoedeval draagt niet bij aan het verminderen van het aantal werklozen. Financiële prikkels spelen nauwelijks een rol voor uitkeringsgerechtigden om weer aan het werk te gaan. Dat schrijven de wethouders Sociale Zaken van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag aan de Tweede Kamer.

Hezbollah stelt voorwaarde
Alleen een uitwisseling van gevangenen kan de vrijlating van drie naar Libanon ontvoerde Israelische militairen bewerkstellingen, zo heeft de Libanese fundamentalistisch-shi'itische beweging Hezbollah vandaag meegedeeld.

Partij Milosevic stapt uit overleg
De bondgenoten van Milosevic hebben zich gisteren teruggetrokken uit overleg met de Democratische Oppositie (DOS) over overdracht van de macht na het aantreden van Kostunica als president van Joegoslavië.

Fusie AOL-Time Warner aanvaard
De Europese Commissie gaat akkoord met de fusie van internetbedrijf America Online (AOL) en het mediaconcern AOL. Voorwaarde is het verbreken van de alliantie tussen AOL en het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

Onderzoek naar lage prijzen KPN
Opta onderzoekt of prijsverlagingen van KPN de concurrentie op de telecommarkt verstoren. De toezichhouder kijkt onder meer naar de lokale tarieven van KPN, die vooral in het weekeinde zo laag zijn dat andere telecombedrijven bijna niet kunnen concurreren.

Nobelprijs economie voor twee Amerikanen
De Nobelprijs voor economie is toegekend aan de Amerikaanse economen James Heckman (56) en Daniël McFadden (63). Dit heeft de Zweedse Koninklijke Academie van Wetenschappen vanmiddag bekendgemaakt. De twee krijgen de prijs van 2,5 miljoen gulden voor hun werk aan de statistische analyse van het gedrag van personen en huishoudens. De methoden die zij hebben ontwikkeld worden toegepast op tal van vooral sociale vraagstukken, zoals de betekenis van de duur van werkloosheid voor de kans op het vinden van een baan, de invloed van scholing op maatschappelijk succes en de effectiviteit van werkgelegenheidsprogramma's.

Koersen van technologie op Damrak onderuit
Aandelen van technologiefondsen zijn vanmorgen op de Amsterdamse beurs fors onderuitgegaan nadat het internetbedrijf Yahoo gisteren tegenvallende vooruitzichten bekendmaakte. Ook een winstwaarschuwing van het Amerikaanse telecombedrijf Lucent zorgde voor een slechte sfeer op het Damrak. Het telecombedrijf KPN noteerde bijna 8 procent lager, terwijl kabelbedrijf UPC bijna 9 procent inleverde. De koers van chipmachinefabrikant ASM Lithography leverde 8 procent in.

Minder buien
Vanavond en vannacht in het binnenland helder, aan de kust regen- en onweersbuien. Morgen zonnige perioden en meest droog. Vrij krachtige zuidelijke wind. Maxima rond 15 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: Overgang naar rustig en meest droog najaarsweer. Iets minder fris.


NRC Webpagina's
11 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad