U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

R E C L A M E :
De sauzen van Calvé
RTL4 en 5 dreigen 20 tot 30 miljoen gulden aan reclame-inkomsten mis te lopen. De Amsterdamse rechtbank oordeelde vorige maand dat deze stations zich moeten onderwerpen aan de Nederlandse mediawet. En die kent strengere reclameregels. Een ramp voor RTL?


T V   V O O R A F :


Van bang kind tot gehate popweduwe
Van de vrouwen van beroemde kunstenaars is Yoko Ono de meest gehate. Ono (67), weduwe van de in 1980 vermoorde popmuzikant John Lennon, zou degene zijn die The Beatles uit elkaar dreef. Fans beschuldigen haar ervan Lennon behekst te hebben, en na zijn dood zijn naam en werk te hebben verkwanseld. De biografische documentaire Oh Yoko tracht het beeld van Ono als 'duistere, boze, verwoestende kracht' te nuanceren.


T V   V O O R A F :


Overleven op een tv-eiland
Net als Big Brother en De Bus, en wel meer in het leven, is de eerste keer speciaal. Waar de reprises van deze programma's nog niet de bevlogenheid en kijkcijfers van hun debuut weten te evenaren, begint zondagavond de volgende variant in het genre waarin de gewone mens tot op het bot gaat tot vermaak en lering van de rest van ons.


F I L M   V O O R A F :


Te veel, te haastig
Left Lugage, het regiedebuut van acteur Jeroen Krabbé, riep twee jaar geleden gemengde gevoelens op bij het internationale journaille. De destijds zwaar gepromote film won vier prijzen op het filmfestival van Berlijn, maar wist daarbuiten nauwelijks te overtuigen. De definitieve doodsteek kwam van het gezaghebbende Amerikaanse Variety: "Een goedbedoelde, maar onevenwichtige en oversentimentele film".


NRC Webpagina's
7 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad