U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Milosevic erkent zijn nederlaag
Oud-president Slobodan Milosevic heeft zijn verkiezingsnederlaag erkend. Hij verscheen vrijdagavond op de Joegoslavische televisie nadat hij Vojislav Kostunica al in een persoonlijk onderhoud had gefeliciteerd met diens overwinning. Milosevic zei op de televisie dat hij politiek actief wil blijven en met zijn partij "een krachtige oppositie zal voeren".

Kabinet steunt deelname aan VN-vredesmissie
Het kabinet heeft definitief besloten tot deelname van Nederlandse troepen aan de vredesmissie van de Verenigde Naties in Eritrea, zo heeft premier Kok gisteren na het kabinetsberaad meegedeeld.

Geld gevraagd van verpleegkundigen voor bemiddeling
Arbeidsvoorziening gaat onderzoeken of de stichting Mata Hari te veel geld vraagt voor bemiddeling tussen buitenlandse verpleegkundigen en Nederlandse ziekenhuizen. Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat verpleegkundigen per persoon 12.000 gulden bemiddelingskosten moeten betalen aan de stichting en het ziekenhuis 5.300 gulden.

Shell en Esso niet vervolgd
Het openbaar ministerie ziet af van een strafzaak tegen Shell en Esso voor het kunstmatig hoog houden van de brandstofprijzen, zo is gisteren gemeld. Daling aantal asielzoekers Na een aanvankelijke stijging in de eerste maanden van dit jaar is het aantal mensen dat asiel heeft aangevraagd opnieuw gedaald. In het tweede kwartaal van dit jaar vroegen 12.920 mensen asiel aan.

Schumacher
Formule I-coureur Michael Schumacher start morgen in Japan vanaf pole- position in de race die mogelijk beslissend is voor de wereldtitel. In Suzuka reed hij vandaag de snelste trainingstijd. Zijn rivaal Hakkinen start vanaf de tweede plaats.

Wisselvallig en koel
Vanavond helder, zondag vanuit het westen toenemende bewolking, gevolgd door regen. Matige tot vrij krachtige zuidenwind. Middagtemperatuur 13 graden. Vooruitzichten voor maandag tot en met donderdag: onbestendig herfstweer. Middagtemperatuur dalend naar 12 graden.

NRC Webpagina's
7 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad