U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Land van de lieve vrede
"Het ergste land om in te werken. Iedereen kent iedereen en alles dat je zegt wordt gelezen en gehoord. Nergens is het zo moeilijk om de waarheid te vinden. Iedereen heeft zijn eigen feiten. Niemand wil weten wat er op 8 december is gebeurd en wie vuile handen heeft. Je voelt steeds dat mensen dingen niet willen zeggen. Suriname is het land van de lieve vrede."


T V   V O O R A F :


Een ranzige huwelijksmarkt
Hoe kwamen de mensen erbij haar voor hoer uit te maken? Wie een multimiljonair trouwt zonder hem vooraf te leren kennen - dus uitsluitend om zijn geld - kan toch alleen maar een hoer worden genoemd als ze na de huwelijksvoltrekking met hem naar bed gaat?


T V   V O O R A F :


Ferrara's topografie
Het is niet waarschijnlijk dat mensen die nooit iets hebben gelezen van Giorgio Bassani, dat na het zien van Daar, aan het eind van de gang zullen gaan doen. Even onwaarschijnlijk is het dat mensen die zijn werk wél kennen, hun affiniteit bevestigd zien. Daar, aan het eind van de gang is een film van Hans Keller, en ook een film voor Hans Keller.


T V   V O O R A F :


Tappert in een tabberd
Horst Tappert niet als Hauptkommissar Derrick, maar als geestelijke. Het is even wennen maar dat Tappert, na een ernstige ziekte, weer zo is opgeknapt dat hij weer kan spelen, stemt tot vreugde. Het zien van de film Der Kardinal - der Preis der Liebe stemt tot minder vreugde. Dat heeft niet zozeer met de acteurs te maken alswel met het flinterdunne script, althans voor de kijker die het niveau van 'Wedden dat' is ontstegen.


M A K E R S


De terugkeer van Winston Smith
Ook België kent sinds deze maand zijn eigen variant van Big Brother. Politiek hoofdredacteur van de Vlaamse krant De Morgen geeft zijn visie op het aldaar nieuwe fenomeen. "The lunatics have taken over the asylum."


NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad