U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Niet-medici gaan voor WAO keuren
Maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten en verpleegkundigen gaan keuringen voor de WAO verrichten. Zij moeten helpen de grote achterstanden die zijn ontstaan door het gebrek aan keuringsartsen weg te werken. De uitvoeringsinstelling Cadans heeft toestemming voor deze noodmaatregel gekregen.

Goud voor Van Grunsven
Nederland heeft vannacht op de Olympische Spelen met overwinningen van amazone Anky van Grunsven en wielrenster Leontien van Moorsel opnieuw twee gouden medailles behaald.

VN: geen zicht op wapens Irak
De Verenigde Naties tasten al bijna twee jaar in het duister omtrent de precieze staat van Iraks massavernietigingswapens. De VN-inspecteurs hebben al die tijd geen gedetailleerde informatie verzameld over Iraks wapens. Inlichtingendiensten hebben die niet aangeboden.

Twente creëert primitief minibrein
Onderzoekers van de Universiteit Twente zijn erin geslaagd uit geïsoleerde zenuwcellen een minibrein te maken dat op een aantal punten vergroeid is met micro-elektrodes. Via die elektrodes zijn van buitenaf elektrische signalen aan het hersensysteempje toe te voeren. Tegelijkertijd kunnen ze de activiteit van een aantal zenuwcellen aftappen. Het systeem moet op termijn leiden tot een implanteerbare hersenchip.

Kok: positief besluit Eritrea is aannemelijk
Premier Kok vindt het "aannemelijk" dat het kabinet volgende week positief beslist over Nederlandse deelname aan de vredesmissie van de VN in Eritrea. Hij heeft dat gisteren verklaard. Het kabinet heeft tot nu toe geen argumenten tegen gevonden.

Euro lijdt niet afwijzing Denen
De afwijzing donderdag door de Denen van de euro heeft de munt gisteren niet uit het lood geslagen. Op de valutamarkt van New York stond gisteravond de koers van de euro aan het einde van de handel op 0,8829 dollar. In Amsterdam sloot de koers gisteren zelfs nog wat hoger dan de 0,8810 dollar van donderdag.

Schietpartij in station Rotterdam
Drie mensen zijn gisteravond rond negen uur gewond geraakt bij een schietpartij in de hal van het centraal station van Rotterdam. De politie heeft drie arrestaties verricht. De aanleiding is nog niet duidelijk.

'Lek' krijgt vier gouden kalveren
De Nederlandse speelfilm Lek van regisseur Jean van de Velde en producent Rolf Koot heeft gisteravond vier Gouden Kalveren gewonnen: beste lange speelfilm, regie, scenario en acteur (Victor Löw).

Jopie Huisman (77) overleden
De Friese kunstschilder Jopie Huisman is gisteren in het Academisch Ziekenhuis van Groningen overleden. Huisman, autodidact en oud- lompenhandelaar, werd 77 jaar.

Koers aandeel Apple gehalveerd
Het aandeel van computerfabrikant Apple is gisteren op de beurs van New York met ruim de helft in waarde gedaald. Dat gebeurde na de waarschuwing dat de winst in het vierde kwartaal met een derde kan dalen.

Vernieuwing basisvorming
Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) wil dat de basisvorming, het lesprogramma van vijftien vakken in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs, vanaf 2004 wordt vernieuwd. De Onderwijsraad moet daarover volgend jaar adviseren.

Enkele bui
Vanavond in het oosten nog wat regen. Zondag opklaringen en een enkele bui. Middagtemperatuur 18 graden. Matige westelijke wind. Maandag t/m donderdag: licht wisselvallig met vooral de eerste dagen nog kans op wat regen. Middagtemperatuur rond 17 graden.

NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad