U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Politiefilm Lek viermaal bekroond
De politiefilm Lek van regisseur Jean van de Velde won gisteravond op slotgala van het Nederlands Film Festival vier Gouden Kalveren.

Tijd dringt voor internet-tv
Inwoners van Haarlem en Amsterdam krijgen niet op tijd internet op hun tv. Dat kan UPC boetes opleveren. Uitstel van de internet-tv is ook een nare boodschap voor de beleggers.

AOL in de markt voor KPN-portal
Internetaanbieder AOL Europe is een serieuze kandidaat voor deelname aan het internetportaal dat KPN en het Japanse mobiele telecombedrijf NTT DoCoMo volgend jaar willen introduceren op de Europese markt voor mobiel internetten.

Apple halveert in waarde
Het aandeel van Apple is gisteren op de beurs van New York met meer dan de helft in waarde getuimeld. Dat gebeurde nadat de computerfabrikant donderdag nabeurs met de waarschuwing kwam dat haar winst in het vierde kwartaal van dit jaar met 33 procent zou kunnen dalen.

Virtueel podium voor artiesten
Bedrijven uit de 'oude' economie stomen zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in projecten op het wereldwijde web. Geld verdienen op internet, hoe gaat dat?

De terugkeer van Winston Smith
Ook België kent sinds deze maand zijn eigen variant van Big Brother. Politiek hoofdredacteur van de Vlaamse krant De Morgen geeft zijn visie op het aldaar nieuwe fenomeen. "The lunatics have taken over the asylum."

Klacht UPC
Kabelmonopolist UPC biedt een Amsterdams adviesbureau gratis onderzoek aan om vast te stellen of de kabelaar te hoge kosten voor internetgebruik heeft gerekend. Dit heeft een woordvoerder van UPC gisteren gezegd. Hij reageert op een bericht in Het Parool waarin het adviesbureau stelt een strafklacht tegen UPC te hebben ingediend. UPC zegt dat 99,5 procent van alle klachten onjuist is, en vergt normaal dat klanten eerst 250 gulden betalen alvorens een klacht wordt onderzocht.

Vrijspraak Turkse journaliste
Een rechtbank in Istanbul heeft gisteren een Turkse journaliste vrijgesproken van belediging van het leger in een boek over de militaire acties tegen Koerdische rebellen. Mensenrechtenorganisaties hebben de vrijspraak uitgelegd als een aanwijzing dat Turkije ernst met de democratisering maakt.Als het openbaar ministerie niet in hoger beroep gaat, mag haar boek weer worden uitgegeven, nadat het juni vorig jaar uit de handel was genomen.In het boek laat de journaliste Nadire Mater uitgebreid Turkse soldaten aan het woord over de verschrikkingen van de al zestien jaar durende oorlog tegen Koerdische vrijheidsstrijders. (AP)

Sony weg uit Japan
Het Japanse elektronicaconcern Sony wil zijn geavanceerde productie overhevelen van Japan naar Europa wegens de dure yen. Dat meldt vandaag de Britse zakenkrant Financial Times. Het plan werd bekendgemaakt door Kunitake Ando, de president van Sony, die zei dat de zwakte van de euro tegenover de yen de winsten van Sony op zijn vitale Europese markten heeft geërodeerd. Zo nam de Europese omzet in lokale valuta"s toe met 25 procent, maar omgerekend in yens stagneerde de omzet. In het lopende boekjaar dragen de Europese verkopen ongeveer voor een vijfde bij aan de totale omzet en winst van Sony.


Wat is de waarde van uw woning? Via de woningwaardemeter op internet is het mogelijk een schatting te laten maken van de waarde van een woning. Hypotheekadviseur de Hypotheker maakt gratis een globale inschatting van de waarde van uw huis, door aan de hand van een aantal opgegeven kenmerken van een huis een geautomatiseerde basistoetsing uit te voeren. Voor een nauwkeuriger waardebepaling is voor 25 gulden ook een uitgebreide toetsing mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gegevens van het kadaster.
(www.hypotheker.nl)

NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad