Klik hier
Maandag 11 september 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Staatssecretaris Ybema op handelsmissie: Oog in oog met olifanten, giraffes en zebra's, in het Digitaal Dagboek.
Zoekmachine Ilse slaat zijn vleugels uit in @.
Z-dagboek voorzitter Commissie-Bakker.
Profiel: jagen op Olympisch Goud.
Misselijk van Prinses Diana en kunstzinnige hoofdpijn: de Digitale Leestafel.
Stemming: Moet het huwelijk worden opengesteld voor mensen van het gelijke geslacht?
In het nieuws:
Amerikaanse verkiezingen
Cahier Euro
Dossier Oostenrijk
Dossier Antillen


MELBOURNE - Een politieman arresteert in Melbourne een van de duizenden demonstranten die vanochtend de opening van het World Economic Forum in deze Australische stad trachtten te verhinderen. Het forum, waaraan invloedrijke zakenlieden deelnemen, doet volgens hen niets aan het lot van de armen.
(Foto Reuters)

Brandstofprotesten groeien in omvang
Acties van vrachtwagenchauffeurs tegen de hoge dieselprijs hebben zich uitgebreid tot vier landen. In Frankrijk zijn alle acties voorbij, nadat Parijs dit weekeinde instemde met een accijnsverlaging.

Politie arresteert woordvoerders Molukse groep
De groep Molukse jongeren die vorige week aanslagen aankondigde, blijft bij haar dreigementen. Zaterdagnacht heeft de politie twee woordvoerders van de groep gearresteerd. Vandaag voert minister Van Boxtel van minderheden overleg met zijn ambtenaren om gesprekken met de Molukse gemeenschap voor te bereiden.

Defensie erkent 'onhelder beeld' van werving soldaten
Het ministerie van Defensie heeft de Tweede Kamer de afgelopen jaren geen reëel beeld gegeven van de achterblijvende wervingsresulaten voor soldaten. Daardoor had de Kamer geen inzicht in de werkelijke omvang van het wervingsprobleem, met name bij de Koninklijke Landmacht.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
Ach, in Brussel
is het altijd chaos

IMF: kabinet geeft Antillen te snel geld
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt de 100 miljoen gulden overbruggingskrediet die het Nederlands kabinet voor dit jaar aan de Antillen heeft toegezegd, op dit moment "niet te rechtvaardigen".

Stichting Palestijnse staat later
De Centrale Raad van de Palestijnse Be vrijdings Organisatie heeft gisteren in Gaza een voorstel van de Palestijnse leider Yasser Arafat aanvaard om de stichting van een Palestijnse staat tot een nader te bepalen datum uit te stellen.

 
Brits leger bevrijdt gegijzelde militairen
Met helikopters aangevoerde Britse troepen hebben zondagochtend vroeg een aanval uitgevoerd op een junglebasis van een Sierra-Leonese rebellenbende en zes Britse gijzelaars en hun Sierra-Leonese gids bevrijd.

Hafid Bouazza schrijft essay Boekenweek 2001
De auteur Hafid Bouazza (Oudja, 1970) gaat het essay schrijven over het thema van de Boekenweek 2001, 'schrijven tusen twee culturen'. H. Brandt Corstius, die ook was benaderd om een Boekenweekessay te schrijven, is 'schadeloos gesteld', zoals hij het zelf noemt.

Protesten bij uitreiking van theaterprijzen
"Ik ben verguld. Overigens ben ik van mening dat Orkater niet vernietigd mag worden." Met deze woorden nam acteur Bram van der Vlugt gisteravond in Utrecht de Louis d'Or in ontvangst. De prijs voor de beste actrice, de Theo d'Or, ging naar Marie-Louise Stheins.

EU handhaaft strenge criteria voor de euro
De ministers van Financiën van de Europese Unie willen niet dat nieuwe lidstaten van de Europese Unie snel tot de Economische en Monetaire Unie (EMU) toetreden en hun nationale munten voor de euro inwisselen.

Crash eist leven Italiaan naast baan
Een Italiaanse brandweerman is gisteren in Monza overleden als gevolg van een crash in de eerste ronde van de Grote Prijs van Italië. De 33- jarige Paolo Gislimberti werd waarschijnlijk getroffen door een wiel van een van de Formule I-wagens die daar in de grindbak waren beland.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Dure olie
De Europese financiële diplomatie is van elastiek. De Ecofin, de vergadering van de ministers van Financiën van de Europese Unie, sprak zich dit weekeinde uit tegen verlaging van accijnzen ter compensatie van de hoge olieprijs.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad