U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brandstofprotesten groeien in omvang
Acties van vrachtwagenchauffeurs tegen de hoge dieselprijs hebben zich uitgebreid tot vier landen. In Frankrijk zijn alle acties voorbij, nadat Parijs dit weekeinde instemde met een accijnsverlaging.

Koreanen achter één vlag
Na twintig jaar van stille diplomatie heeft voorzitter Samaranch van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) eindelijk zijn zin gekregen: sporters en officials uit Noord- en Zuid-Korea zullen aanstaande vrijdag gezamenlijk opmarcheren tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sydney, maakte Samaranch dit weekeinde bekend.

IMF: kabinet geeft Antillen te snel geld
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt de 100 miljoen gulden overbruggingskrediet die het Nederlands kabinet voor dit jaar aan de Antillen heeft toegezegd, op dit moment "niet te rechtvaardigen".

Defensie erkent 'onhelder beeld' van werving soldaten
Het ministerie van Defensie heeft de Tweede Kamer de afgelopen jaren geen reëel beeld gegeven van de achterblijvende wervingsresulaten voor soldaten. Daardoor had de Kamer geen inzicht in de werkelijke omvang van het wervingsprobleem, met name bij de Koninklijke Landmacht.

Politie arresteert woordvoerders Molukse groep
De groep Molukse jongeren die vorige week aanslagen aankondigde, blijft bij haar dreigementen. Zaterdagnacht heeft de politie twee woordvoerders van de groep gearresteerd. Vandaag voert minister Van Boxtel van minderheden overleg met zijn ambtenaren om gesprekken met de Molukse gemeenschap voor te bereiden.

Verdachte van moord meisje aangehouden
De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een 31-jarige Vlaardinger aangehouden op verdenking van de moord op het tienjarige Schiedamse meisje Nienke Kleiss. Het meisje werd op 22 juni misbruikt en vermoord aangetroffen in het Schiedamse Beatrixpark.

Uitstoot van CO vorig jaar gedaald
Nederland heeft vorig jaar 2 procent minder CO uitgestoten dan in 1998. Het is voor het eerst in lange tijd dat de CO-uitstoot afneemt.

Ramp camping: twaalf doden
Zeker twaalf mensen zijn omgekomen op een camping in Zuid-Italië toen een rivier na zware regenval zondagmorgen vroeg buiten zijn oevers trad en het campingterrein bedolf onder een lawine van water, stenen en modder.

Britten bevrijden gegijzelden
Met helikopters aangevoerde Britse troepen hebben zondagochtend vroeg een aanval uitgevoerd op een junglebasis van een Sierra-Leonese rebellenbende en zes Britse gijzelaars en hun Sierra-Leonese gids bevrijd.

Palestijnse staat uitgesteld
De Centrale Raad van de Palestijnse Bevrijdings Organisatie heeft gisteren in Gaza een voorstel van de Palestijnse leider Yasser Arafat aanvaard om de stichting van een Palestijnse staat tot een nader te bepalen datum uit te stellen.

Bouazza schrijft Boekenweekessay
De auteur Hafid Bouazza (Oudja, 1970) gaat het essay schrijven over het thema van de Boekenweek 2001, 'schrijven tussen twee culturen'. H. Brandt Corstius, die ook was benaderd om een Boekenweekessay te schrijven, is 'schadeloosgesteld'.

Crash eist leven brandweerman
Een Italiaanse brandweerman is gisteren in Monza overleden als gevolg van een crash in de eerste ronde van de Grote Prijs van Italië. Hij werd wellicht getroffen door een wiel.

Enkele bui
Half tot zwaar bewolkt en in de middag kans op een enkele bui. Matige, naar zuidwest draaiende wind. Middagtemperatuur rond 22 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met vrijdag: Eerst overwegend droog en vrij warm. Vanaf vrijdag enkele buien en geleidelijk koeler.

NRC Webpagina's
11 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad