U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Poetin zet aanval op Berezovski om controle tv voort
Het uitvallen, zaterdagavond, van een omstreden nieuwsshow op de Russische tv-zender ORT heeft het Kremlin en mediatycoon Boris Berezovski lijnrecht tegenover elkaar geplaatst.

Adam Clymer,de verslaggever die nieuws werd
De Amerikaanse verkiezingscampagne is zo braaf, dat de media snakken naar incidenten. Zo kwam het dat Bush' onbedoelde uitspraak over een journalist uitgroeide tot een nationale kwestie.

Alles wat riekt naar klank
Deze maand bestaat het NPS/VPRO Radio 4-programma Supplement 10 jaar. Het wekelijks op maandagavond uitgezonden programma is het enige op de klassieke zender dat vier uur lang duurt. In juli en augustus is er in twintig uur een overzicht gegeven van de eerder uitgezonden muziek en de gesprekken erover. En dat leverde een bonte verzameling van stijlen, geluiden en klanken op: filmmuziek, historische opnamen, geïmproviseerde muziek, Pink Floyd en componistenportretten van onder andere Stockhausen, Brian Eno, Misha Mengelberg en Frank Zappa. Maar er was ook zigeuner-, latino-, klezmer- en volksmuziek uit Verweggistan te horen.

Egypte: blad mag weer verschijnen
Een Egyptische administratieve rechtbank heeft zaterdag het verschijningsverbod opgeheven van de moslim-fundamentalistische krant Al-Shaab. Het tweewekelijks verschijnende blad was in mei door de autoriteiten verboden nadat het een campagne tegen een als godslasterlijk gebrandmerkt boek had gelanceerd die in onlusten ontaardde. De regering had herpublicatie van het boek Feestmaal voor Zeewier van de Syrische schrijver Haidar

Journalist gedood in Colombia
De Colombiaanse journalist Carlos Restrepo Rocha (44) is in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden vermoord in het stadje San Luis, in het zuidoosten van het land. Restrepo, wiens met kogels doorzeefde lichaam door de autoriteiten werd gevonden, was directeur van het dagblad Tangente. Volgens Amnesty International is hij de tiende journalist die dit jaar in Colombia is vermoord. In totaal zijn de afgelopen elf jaar 89 journalisten in dat land op gewelddadige wijze om het leven gekomen. In Colombia woedt al tientallen jaren een burgeroorlog tussen de regering, drugskartels en linkse guerrillagroepen. (AFP)

Negen Emmy's voor 'West Wing'
De tv-serie 'West Wing' van het Amerikaanse tv-station NBC is gisteren bij de uitreiking van de Emmy Awards in Los Angeles de grote winnaar geworden. 'West Wing', een politieke tv-serie rondom de fictieve president Josiah Barlet die wordt gespeeld door Martin Sheen, kreeg het record aantal van negen Emmy's, waaronder die voor 'best drama'. De andere favoriet voor de belangrijkste Amerikaanse prijzen voor tv- producties, de mafiaserie 'Los Sopranos' kreeg slechts één Emmy voor 'beste acteur in een drama', die naar James Gandolfini ging. (Reuters)


Het 'platform voor vliegervaringen', Turbulentie.nl, verzamelt informatie over neergestorte vliegtuigen. Het meest lugubere onderdeel van de site is de 'crash index', waarop je kunt zien wanneer er van een bepaalde maatschappij voor het laatst een vliegtuig is neergestort. Handig voor hen die bij het boeken van reizen veiligheid belangrijker vinden dan prijs. Bezoekers kunnen verder hun vliegervaringen met anderen delen.
(www.turbulentie.nl)

NRC Webpagina's
11 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad