Klik hier
Vrijdag 1 september 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Na 2000 jaar is Jezus nog altijd een mysterie: Profiel Jezus.
@: de Olympische Spelen en internet.
Discussieer mee over staanplaatsen in de trein.
Haagse staat: Melkert huilt om Marjet van Zuylen.
De paus is tegen klonen. Achtergronden in Dossier Genetische Manipulatie.
De Stemming: landbouwgif toelaten of verbieden?
Economie voor jou: de balans van KPN.
Bruce Springsteen nog steeds onbegrepen: Digitale Leestafel.
Discussie: Hoe boeiend is het politieke en maatschappelijk debat in Nederland?
In het nieuws:
Dossier WOL
Cahier Peper
Dossier Nederlandse Antillen
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Elektronisch zakendoen
Dossier Suriname
Dossier Telecom
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.


WOLFEN - De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder bezoekt een voetbalclub in het stadje Wolfen, als onderdeel van zijn vandaag afgesloten rondreis door Oost-Duitsland, die twee weken heeft geduurd.
(Foto Reuters)

D66 wil 1 miljard extra aan uitgaven
D66 wil de extra uitgaven die het kabinet volgend jaar biedt, 6,9 miljard gulden, met nog één miljard verhogen. Vice-fractieleider Bakker van D66 kondigt dit vandaag aan in een gesprek met NRC Handelsblad.

Zagen aan 'Zalm-norm'
De 'Zalm-norm' staat zwaar onder druk. D66 en het CDA verhogen de druk op de PvdA om meer te eisen voor zorg en onderwijs.

Oostings onderzoek naar ramp in Enschede gaat velen te snel
De commissie die de vuurwerkramp in Enschede onderzoekt, maakte een vliegende start, maar haalt de deadline niet. Voorzitter Oosting is daar niet blij mee.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
KPN: ook
aandelen
per minuut
goedkoper

(Paul Brinkman, Middelburg)

Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar 010 406 69 67

Computer ontwikkelt zelf robots
Amerikaanse wetenschappers hebben een computerprogramma ontwikkeld dat in staat is zelfstandig nieuwe robotvormen te maken.

Oost-Duitsers mogen best trots zijn op zichzelf
Het charme-offensief van Gerhard Schröder in het oosten van Duitsland is voorbij. De bondskanselier zocht naar succesverhalen van de Ossies.

 
Concorde crashte door klapband
Een klapband is het begin geweest van het ongeluk met de Concorde van Air France in Parijs op 25 juli. Daarbij kwamen 113 mensen om.

Een afkeer van Mulisch als vereiste
In de etalage van boekhandel Scheltema in Amsterdam schrijven 24 schrijvers, allen ex-redacteuren van Propria Cures, De Grote Nederlandse Roman. Er worden literaire rekeningen in vereffend.

Kritiek op NMa neemt toe
Onder deskundigen bestaat in toenemende mate kritiek op de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Toch wil het kabinet de 'kartelwaakhond' zo snel mogelijk verzelfstandigen, omdat de NMa in zijn ogen uitstekend functioneert.

'Bod Tiscali op World Online nabij'
De geplaagde internetaanbieder World Online staat op het punt overgenomen te worden door het Italiaanse Tiscali. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.

Fusie in de bouw
Bouwconcern BAM neemt de bouwactiviteiten van NBM-Amstelland over en wordt daarmee de grootste bouwer in Nederland. De nieuwe combinatie, BAM-NBM, heeft een omzet van 5,6 miljard gulden en 13.000 medewerkers.

'Afschaffing transfersom 24-plussers'
UEFA en FIFA zijn bereid de afschaffing van de transfervergoeding te accepteren voor voetballers ouder dan 24 jaar. Een werkgroep van de Europese en internationale voetbalfederatie deed gisteren deze concessie in een poging de plannen van de Europese Commissie te wijzigen.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Naar Colombia
Op de valreep van zijn presidentschap heeft Bill Clinton Amerika's historische achtertuin, Latijns Amerika, met een bezoek vereerd. Zijn visite aan Colombia, waar hij een cheque van 1,3 miljard dollar voor het opvoeren van de drugsoorlog overhandigde, was niet helemaal een novum.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Amerika is ons voorbeeld
De scheidend directeur van de Kunsthal en het Fries Museum wordt de nieuwe directeur van het Gemeentemuseum Den Haag. 'Dat is èn blijft een voornaam museum.' Wim van Krimpen ontvouwt zijn plannen.

B O E K E N
* In de fuik van goede bedoelingen
In Den Haag heerste begin jaren negentig onverschilligheid over de crisis op de Balkan. Vijf jaar later volgde Srebrenica, het grootste Nederlandse militaire drama sinds de Politionele Acties. Reconstructie van het Joegoslavië-beleid van een land op pocketformaat.

B O E K E N
* Fatale principes
Twee oorlogen voerde Nederland in 1947 en 1948/49 tegen de Republiek Indonesië. De emoties over deze 'Politionele Acties', de excessen en het trauma van de dekolonisatie lopen nog steeds hoog op. Een nieuwe studie rekent af met vele mythen.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad