U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

D66 wil 1 miljard extra aan uitgaven
D66 wil de extra uitgaven die het kabinet volgend jaar biedt, 6,9 miljard gulden, met nog één miljard verhogen. Vice- fractieleider Bakker van D66 kondigt dit vandaag aan in een gesprek met NRC Handelsblad.

Concorde crashte door klapband
Een klapband is het begin geweest van het ongeluk met de Concorde van Air France in Parijs op 25 juli. Daarbij kwamen 113 mensen om het leven. Dit blijkt uit de eerste overzichtsrapport dat het Franse onderzoeksbureau BEA gisteravond presenteerde. Het rapport bevestigt gegevens die eerder bekend werden. Het bureau heeft geen verklaring voor de kettingreactie die op de klapband volgde. Delen van de met metaal versterkte rubberen band doorboorden mogelijk brandstofreservoirs of kwamen in de motoren.

'Afschaffing transfersom 24-plussers'
UEFA en FIFA zijn bereid de afschaffing van de transfervergoeding te accepteren voor voetballers ouder dan 24 jaar. Een werkgroep van de Europese en internationale voetbalfederatie deed gisteren deze concessie in een poging de plannen van de Europese Commissie te wijzigen. De commissie wil het bestaande transfersysteem in de aangesloten landen helemaal afschaffen.

Kritiek op NMa neemt toe
Onder deskundigen bestaat in toenemende mate kritiek op de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Toch wil het kabinet de 'kartelwaakhond' zo snel mogelijk verzelfstandigen, omdat de NMa in zijn ogen uitstekend functioneert. De kritiek blijkt uit een reeks gesprekken van NRC Handelsblad.

Fusie in de bouw
Bouwconcern BAM neemt de bouwactiviteiten van NBM-Amstelland over en wordt daarmee de grootste bouwer in Nederland. De nieuwe combinatie, BAM-NBM, heeft een omzet van 5,6 miljard gulden en 13.000 medewerkers. Het bedrijf is vrijwel alleen in Nederland actief en bouwt huizen, kantoren en infrastructuur.

Gewonde illegalen ontdekt in Kanaaltunnel
In de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is vanmorgen een nog onbekend aantal illegale immigranten gevonden. Volgens de politie van het district Kent, aan de Britse kant van de tunnel, zijn twaalf illegalen gearresteerd. Drie van hen zouden met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht, van wie één er slecht aan toe is.

Sterfte door luchtvervuiling
Luchtverontreiniging, voor de helft afkomstig van autoverkeer, veroorzaakt zes procent van de sterfte in West-Europese landen. Dat blijkt uit onderzoek in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

'Inkomen zieken kan omlaag'
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) vindt dat werknemers moeten worden gekort op hun inkomen als zij langdurig ziek zijn. Dat is een prikkel om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.

Oosting klaagt over traag werk
Voorzitter M. Oosting van de commissie die onderzoek doet naar de vuurwerkramp in Enschede, heeft bij minister De Vries (Binnenlandse Zaken) geklaagd over het trage werk van enkele rijksinspecties. Die moeten deelrapporten voor de commissie schrijven.

Bouterse wil over moorden praten
De Surinaamse ex-legerleider Bouterse zegt ervoor "open te staan" om mee te werken aan een strafrechtelijk onderzoek naar zijn rol bij de 'Decembermoorden'.

Euro naar dieptepunt
De koers van de euro is gisteravond in New York naar een nieuw dieptepunt gedreven, ondanks een renteverhoging gistermiddag door de ECB.

'Tiscali wil WOL'
De geplaagde internetaanbieder World Online staat op het punt overgenomen te worden door het Italiaanse Tiscali. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.

Buiig
Vannacht vooral langs zee onweersbuien. Morgen buiig en koel. Maxima rond 18 graden. Matige westelijke wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: zondag vooral in het noordoosten nog buien. Daarna enkele droge dagen met meer zon. Maxima rond 18 graden.


NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad