U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Boek over geschiedenis van Nieuwsblad van het Noorden
Het blijven verschijnen van het Nieuwsblad van het Noorden tijdens de oorlog was geen daad van verzet, zoals de uitgever altijd beweerd heeft. De krant was pro-Duits en antisemitisch, blijkt uit een boek over de geschiedenis van de krant.

'Bod Tiscali op World Online nabij'
De geplaagde internetaanbieder World Online staat op het punt overgenomen te worden door het Italiaanse Tiscali. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal. De bedrijven komen mogelijk volgende week al tot een akkoord. Een woordvoerder van Tiscali zegt in een reactie dat de gesprekken nog lopen en dat geen nadere mededelingen gedaan kunnen worden.

De ontbrekende modellen
De Peugeot van het Type 3, die begin jaren negentig van de 19de eeuw deelnam aan wielerwedstrijd Parijs-Brest-Parijs, haalde een gemiddelde snelheid van 14,7 kilometer per uur. Daarmee kon de quadricycle - de auto stond op vier reusachtige fietswielen - de winnende coureur op geen stukken na bijhouden, want die reed gemiddeld 16,9 kilometer per uur.

'Geen fusie Time Warner'
De Europese Unie heeft grote bezwaren tegen de uitbreidingsplannen van Time Warner en dreigt met een blokkade, zo heeft de zakenkrant The Wall Street Journal Europe vandaag bericht. Het Amerikaanse mediaconcern is van plan te fuseren met internetaanbieder America Online en de Britse muziekuitgever EMI. De Europese kartelautoriteiten vrezen vooral dat de combinatie de muziekindustrie, zowel op internet als daarbuiten, zal domineren. De EU heeft de betrokken partijen een vertrouwelijke brief gestuurd met bezwaren tegen het samengaan.

Jan Baan weg bij stichting
Jan Baan, voormalig topman van softwarebedrijf Baan, stapt op als voorzitter van de Safe Internet Foundation, een stichting die streeft naar een veilig internet door gebruikers de keuze te bieden bepaalde informatie af te schermen. Jan Baan, die het initiatief nam tot de oprichting van de stichting, is negen maanden voorzitter geweest. Hij wordt opgevolgd door C. d'Agnolo, directeur van drukker Enschedé/Sdu.

Spanjaard in top Endemol
De Spanjaard José Antonio Ríos stapt van moederconcern Telefónica over naar de top van het onlangs ingelijfde mediaconcern Endemol. Ríos, die de leiding had van Telefónica Media, gaat zich volledig aan Endemol wijden. Ríos heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verwerven van het Endemol in maart. Eerder is bestuursvoorzitter John de Mol van Endemol opgenomen in de directie van het Spaanse telecomconcern.

Telecom Italia breidt uit in Z-Amerika
Telecom Italia gaat een glasvezelnetwerk van 30.000 kilometer in Latijns Amerika aanleggen. Het Italiaanse telecombedrijf vormt daartoe een nieuw bedrijf, Latin America Nautilus, samen met Telecom Argentina, Entel Bolivia en Entel Cile. Daarmee is een investering gemoeid van 800 miljoen dollar (1,9 miljard gulden). (AP)

Minder winst voor Telefónica
Het Spaanse telecomconcern Telefónica heeft de winst over de eerste helft van dit jaar zien dalen met 3 procent tot 989 miljoen euro (2,18 miljard gulden). De omzet van het concern, eigenaar van onder meer amusementsbedrijf Endemol, nam wel toe, met 23,6 procent tot 13,27 miljard euro. Voor vergelijkingsdoeleinden heeft Telefónica, dat enkele reorganisaties heeft doorgevoerd, de resultaten van 1999 aangepast aan de jongste rapportage. (AFP, ANP)

T-Online boekt verlies
T-Online, wiens topman Wolfgang Keuntje vorige week onverwacht opstapte, heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies geboekt van 179 miljoen euro (394 miljoen gulden) door kosten in verband met overnames en de beursgang in april. De omzet daarentegen verdubbelde bijna tot 353 miljoen euro. Het aantal abonnees steeg van 2,7 naar 6 miljoen. (AP)

Jorritsma trekt beurs voor technostarters
Minister Jorritsma van Economische Zaken wil zo'n honderd miljoen gulden steken in 'Dreamstart', een initiatief om mensen met een hoge technische opleiding te stimuleren ondernemer te worden. Ze maakte dat gisteren bekend bij het installeren van dit platform dat mensen met technisch inzicht op weg moet helpen ondernemer te worden. Het afgelopen jaar telde Nederland 47.000 mensen die met een onderneming begonnen. Zo'n 6 7 procent van deze beginners is te kenschetsen als 'technostarter', terwijl dit percentage in de Verenigde Staten 25 is en in Europa gemiddeld 10. (ANP)


Colombia begint een oorlog tegen de cocaïneproductie, nu met hulp van de VS. Op de site van de Colombiaanse regering staat het Plan for Peace waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen de huidige narco-staat en de drooglegging in Amerika. Gevolgen zijn ondermijning van gezag, geweld en glijdende normen en waarden, aldus het document. Verder is er een thematisch plan van aanpak te vinden.
(www.presidencia.gov.co/webpresi/plancolo/plancin1.htm)

NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad