24/7 Media Europe ad
Donderdag 24 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Buikspreken is uit, lava-lampen zijn in: Digitale Leestafel.
@: Internet is lek en dat kost klanten.
Discussie: Hoe boeiend is het politieke en maatschappelijk debat in Nederland?
Agenda: startschot voor het woelige, boeiende en karige studentenleven.
In het nieuws:
Dossier Nederlandse Antillen
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Electronisch Uitgeven
Dossier Suriname
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.
Laatste nieuws:
PSV en Heerenveen zien kansen in Champions League
Landskampioen PSV heeft het bij de loting in Monaco vandaag voor de eerste ronde van de Champions League beter getroffen dan vorig seizoen, aldus PSV-coach Eric Gerets. PSV treft in groep G Manchester United, Dynamo Kiev en Anderlecht. Ook Heerenveen had het slechter kunnen treffen dan de oppositie in groep C.

'Clinton-moeheid' plaagt Al Gore
Amerikanen vinden het tijd voor een nieuwe wind. Ze lijden aan ‘Clinton-moeheid', zo blijkt uit opinie-onderzoek van het Amerikaanse televiestation NBC en de zakenkrant Wall Street Journal. Dat is nadelig voor presidentskandidaat Al Gore, die hierdoor niet lijkt te profiteren van de vuistregel voor Amerikaanse presidentsverkiezingen dat de kandidaat die in verband kan worden gebracht met een economische hoogconjunctuur al bijna heeft gewonnen.
Meer nieuws om 16.00 uur


IJMUIDEN - Vanuit IJmuiden vertrokken vanochtend duizenden motor- en zeilschepen via het Noordzeekanaal naar Amsterdam. De deelnemers zullen in Amsterdam vanavond de openingsceremonie Sail 2000 bijwonen.
(Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)

  • Zie ook: Programma-overzicht Sail 2000

  • Economie raakt over hoogtepunt
    De groei van de economie zal dit jaar volgens de grote banken achterblijven bij de raming van 4,5 procent van het Centraal Planbureau, die ten grondslag ligt aan het begrotingsbeleid.

    Kabinet besteedt de meevallers
    Het kabinet geeft dit jaar nog 1,2 miljard gulden extra uit aan onder meer onderwijs, zorg en veiligheid. Het extra geld komt bovenop de al eerder uitgegeven meevaller van 5,6 miljard gulden.

    Kindertal in Nederland volgt het Scandinavisch model
    Nederland zit in een geboortegolf. Voor een deel is dat een welvaartseffect, maar er speelt meer: Nederland scandinaviseert.

    Kort nieuws
    Medianieuws
    Radio en televisie
    Dossiers & Cahiers
    Documenten
    Economie voor jou
    Digitale Leestafel
    Apestaartje
    Film en Video - premières
    Profiel
    Gastenboek


    Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
    Den Haag

    NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

    Vormgever en redacteuren

    Meer informatie.

    24/7 Media Europe ad


    Krekel
    Krekel
    Sale Amsterdam

    (Ton Roskam, Dieren)

    Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar (010) 406 69 67

    Polen is pact met Walesa kwijt
    Alle bureaus zijn uitgemest, alle laden omgekeerd, alle archieven uitgeplozen, maar de akkoorden van Gdansk blijven zoek. Lech Walesa heeft ze niet, andere ondertekenaars hebben ze niet en zelfs de staat kan geen spoor meer vinden van de historische documenten die op 31 augustus 1980 werden getekend in de Poolse havenstad.

    Wahid-2: de mannen van de president
    Alle Indonesische kabinetten hebben een naam - behalve het nieuwe. Het is dan ook bijzonder moeilijk te benoemen. De nieuwe ministers zijn vooral vertrouwe- lingen van de president. Het kan niet rekenen op brede steun in de volksvertegenwoordiging.

     
    Na kindermoorden publiceert krant Italië namen pedofielen
    Na twee kindermoorden is een rechtse krant in Italië begonnen met het publiceren van namen van veroordeelde pedofielen. Van veel kanten is kritiek gekomen, maar in discussies op internet zijn de Italianen verdeeld.

    Het eerste museum voor grafische vormgeving
    De Beyerd in Breda zou over drie jaar het eerste en enige museum voor grafische vormgeving in Nederland moeten zijn, vindt directeur Frank Tiesing. 'Breda bruist de laatste drie, vier jaar van het nieuwe elan.'

    Shell met Chinezen in petrochemie
    Shell heeft in China overeenstemming bereikt om een petrochemisch complex in de zuidoostelijke kustprovincie Guangdong te bouwen. Goedkeuring van de autoriteiten in Peking wordt nog deze herfst verwacht.

    Economie in Duitsland nog niet uit dal
    De economie in Duitsland groeit en blijft voorlopig groeien, maar minder snel dan in de buurlanden. Met name op de arbeidsmarkt gaan de hervormingen nog niet snel genoeg.

    Van Marwijk ziet pluspunten bij Feyenoord
    Een vreemdelingenlegioen uit Oostenrijk heeft het Nederlandse clubvoetbal beroofd van een derde deelnemer aan de Champions League. In de voorronde van het toernooi werd Feyenoord gisteravond uitgeschakeld door Sturm Graz.


    H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
    Een nieuwe VN
    Robuust, sterk en realistisch. Dat zijn de kernbegrippen in het gisteren aan VN-secretaris-generaal Kofi Annan uitgebrachte advies over vredesoperaties. Het is het antwoord op de twee moedige rapporten vol zelfkritiek die de Volkerenorganisatie heeft gepubliceerd over, in chronologische volgorde, de blauwhelmeninterventies in Rwanda en Bosnië- Herzegovina.


    Columns

    J.L. Heldring
    H.J.A. Hofland
    Roel Janssen
    CS Vrijdag
    Elsbeth Etty
    Karel Knip
    Leo Prick
    Youp van 't Hek

    ( s e r v i c e )

    E-mail
    Colofon
    Bezorging
    Abonnement


    Studiehuis NRC Handelsblad