U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Na kindermoorden publiceert krant Italië namen pedofielen
Na twee kindermoorden is een rechtse krant in Italië begonnen met het publiceren van namen van veroordeelde pedofielen. Van veel kanten is kritiek gekomen, maar in discussies op internet zijn de Italianen verdeeld.

Rocket eBook: virtuele ezelsoren
14 maart 2000 was voor de elektro nische boekenindustrie een mijlpaal. Op die dag werd namelijk het eBook Riding the Bullet van Stephen King meer dan 400.000 keer gedownload. Van de ene op de andere dag groeiden eBooks van curiosum uit tot massamedium.

Nieuws verpakt als amusement
De tegenhangers van de Nederlandse actualiteitenrubrieken Nova en Netwerk heten op de Amerikaanse televisie News-shows.

Een brij van letters
Lezer H. te Overschie vraagt vrijwel wekelijks welk weekblad hij moet kopen teneinde zich te laven aan doorwrochte opinies. De wedervraag is steeds dezelfde: over welk onderwerp wilt u, naast uw krant, nog geïnformeerd worden?

Fijn samen onder de kaasstolp
Hoe boeiend is het publieke debat in Nederland? Slot van een serie: VNG-directeur en oud-journalist Joop van den Berg over de Haagse verstrengeling.

UMTS-veiling Italië
Telefónica heeft de leiding over het internationale consortium IPSE 2000, dat gaat bieden op UMTS-frequenties voor mobiel internetten die in Italië geveild worden. Dat heeft het Spaanse telecombedrijf gisteren bekendgemaakt. Telefónica krijgt 30 procent van de aandelen. De overige deelnemers zijn Sonera, Atlanet en Banca di Roma (alle 19 procent), Goldenegg (7 procent), Xera (5,5 procent) en e.Planet met 0,5 procent.

Amazon.com in auto's
De internetwinkel Amazon.com gaat via internet auto's verkopen in samenwerking met Greenlight.com. Amazon is al enige tijd niet alleen meer verkoper van boeken, cd's en video's, maar ook van consumentenelektronica, speelgoed, gereedschap en tuinmeubelen.

Amateur-uitgeverij
Voor iedereen met literaire ambities is er een internet-uitgeverij die boeken per stuk en dus vanaf een oplage van één exemplaar digitaal print. Manuscripten kunnen ter beoordeling van een vierkoppige redactie worden gemaild via de website of opgestuurd naar: Postbus 70080, 9704 AB Groningen. De redactie beoordeelt het manuscript, stelt correcties voor of helpt met herschrijven. Als het boek eenmaal is goedgekeurd, verzorgt Gopher de vormgeving en publiciteit. De auteur betaalt voor deze diensten gemiddeld 2.500 gulden en ontvangt 20 procent van de verkoopopbrengst. Met 300 verkochte exemplaren zou de auteur uit de kosten moeten zijn. Dries van Mechelen geeft zijn dichtbundels tot nu toe uit in eigen beheer en vindt Gopher een goed initiatief. "De kosten zijn lager dan die ik nu heb en 300 exemplaren moet ik kunnen halen, zeker als de bundel een goed vormgegeven omslag heeft. Mijn vierde bundel hoop ik deze maand af te ronden en ik ga hem zeker aanbieden aanbieden bij Gopher."


Van 'De passievrucht' van Karel Glastra van Loon tot 'Kort Amerikaans' van Jan Wolkers. Uittreksels.nl heeft op zijn website zo'n tweehonderd boekverslagen van Nederlandse literaire boeken staan, naast enige tientallen besprekingen van Engelse, Duitse en Franse literatuur. Handig voor middelbare scholieren die na de vakantie hun boekenlijst moeten gaan samenstellen.
(www.uittreksel.nl)

NRC Webpagina's
24 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad