U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Economie raakt over hoogtepunt
ROTTERDAM, 24 AUG. De groei van de economie zal dit jaar volgens de grote banken achterblijven bij de raming van 4,5 procent van het Centraal Planbureau, die ten grondslag ligt aan het begrotingsbeleid. Dit stellen analisten na de publicatie van een lager dan verwachte economische groei in het tweede kwartaal. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zei vanmorgen dat de groei van het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal 4,1 procent bedroeg ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar.

Kabinet besteedt de meevallers
DEN HAAG, 24 AUG. Het kabinet geeft dit jaar nog 1,2 miljard gulden extra uit aan onder meer onderwijs, zorg en veiligheid. Het extra geld komt bovenop de al eerder uitgegeven meevaller van 5,6 miljard gulden. Een klein deel is afkomstig van eerdere meevallers die niet geheel zijn uitgegeven.

Meer baby's door groei economie
ROTTERDAM, 24 AUG. De geboortegolf houdt aan, mede als gevolg van de gunstige economie. Werden er vorig jaar voor het eerst sinds 1972 meer dan 200.000 kinderen geboren in Nederland, in de eerste helft van dit jaar ligt het aantal geboorten nog eens vierduizend boven dat van de eerste helft van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

Airbus stort neer bij Bahrein met 143 inzittenden
MANAMA, 24 AUG. Voor de kust van de Arabische Golfstaat Bahrein is gisteravond een Airbus A320 van Gulf Air neergestort. Alle 143 mensen aan boord zijn om het leven gekomen. Hun lichamen zijn inmiddels geborgen. Het toestel was afkomstig uit de Egyptische hoofdstad Kairo.

Nieuwe paspoort wordt goedkoper
DEN HAAG, 24 AUG. Het nieuwe paspoort, dat op 1 april volgend jaar wordt ingevoerd, zal ongeveer dertig gulden minder kosten dan het huidige. Minister Van Boxtel (Grote Stedenbeleid) heeft dat voorgesteld bij het overleg over de begroting van volgend jaar. Voor een paspoort moet nu 76 tot 145 gulden worden betaald, afhankelijk van de gemeentelijke leges.

Shell met China in petrochemie
ROTTERDAM, 24 AUG. Shell heeft in China overeenstemming bereikt over de bouw van een petrochemisch complex in de zuidoostelijke kustprovincie Guangdong. Goedkeuring van de autoriteiten in Peking wordt nog dit najaar verwacht.

Poetin bekent schuld 'Koersk'
MOSKOU, 24 AUG. De Russische president Vladimir Poetin heeft de schuld en verantwoordelijkheid voor de ramp met de kernonderzeeër Koersk op zich genomen. Hij deed dat in een gesprek met de staatstelevisiezender RTR.

Kesler nieuwe directeur KNVB
ZEIST, 24 AUG. Henk Kesler wordt de opvolger van Arie van Eijden als directeur betaald voetbal van de KNVB. Kesler is nu nog voorzitter van het sectiebestuur van de voetbalbond.

Voetbal
ROTTERDAM, 24 AUG. Leo Beenhakker is benoemd tot technisch directeur bij Ajax. In april nam hij ontslag als trainer bij Feyenoord, de club die gisteren in de voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door Sturm Graz. Feyenoord-spits Julio Ricardo Cruz vertrekt met onmiddellijke ingang naar Bologna.

Enkele wolken
Vannacht vanuit het noorden bewolking. Minima rond 12 graden. Morgen eerst meer bewolking, later zon. Matige NO-wind en maxima rond 22 graden. tzichten voor zaterdag t/m dinsdag: zaterdag vrij zonnig en warm. Vanaf zondag enkele regen- of onweersbuien, iets minder warm.


NRC Webpagina's
24 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad