24/7 Media Europe ad
Woensdag 23 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Buikspreken is uit, lava-lampen zijn in: Digitale Leestafel.
@: Internet is lek en dat kost klanten.
Discussie: Hoe boeiend is het politieke en maatschappelijk debat in Nederland?
Agenda: startschot voor het woelige, boeiende en karige studentenleven.
In het nieuws:
Dossier Nederlandse Antillen
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Electronisch Uitgeven
Dossier Suriname
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.

Laatste nieuws:

Geboortegolf in Nederland houdt aan
De geboortegolf houdt aan. Werden er vorig jaar voor het eerst sinds 1972 meer dan 200.000 kinderen geboren in Nederland, in de eerste helft van dit jaar ligt het aantal geboorten nog eens vierduizend boven dat van de eerste helft van vorig jaar.
Meer nieuws volgt om 16.00 uur


SYDNEY - Strandwachters zijn op Bondi Beach, een van de stranden in de buurt van Sydney, in afwachting van de stroom toeristen die voor de Olympische Spelen naar de Australische stad zullen komen. De Spelen beginnen op 15 september en duren tot en met 1 oktober.
(Foto Reuters)

Vredesmissies VN moeten krachtiger
De Verenigde Naties moeten hun vredeshandhaving ingrijpend hervormen en veel krachtiger optreden tijdens operaties. Zij moeten hiervoor "robuuste vredestroepen", "sterke doctrines" en "realistische mandaten" krijgen.

'Dure vredestaken goedkoper dan oorlog'
Een speciale commissie van deskundigen presenteert vandaag voorstellen voor betere VN- vredesoperaties, maar de voorzitter erkent dat het bij de uitvoering draait om "politieke wil". "De vicieuze cirkel moet worden doorbroken",zegt VN-topman Brahimi.

Extra krediet voor de Antillen
taatssecretaris De Vries van Koninkrijksrelaties is bereid de Nederlandse Antillen voor dit jaar een overbruggingskrediet te verstrekken.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Vormgever en redacteuren

Meer informatie.

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
PCM.dom

(G.P. Leendertse, Schagerbrug)

Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar 010 406 69 67

'Van weerspannigheid merk ik niets'
De Nederlandse Antillen verkeren in een acute crisis. Het land dreigt opnieuw failliet te gaan. Gesprek met staatssecretaris De Vries aan de vooravond van een cruciaal verzoek om financiële steun.

Boren van tunnel Westerschelde duurt jaar langer
Het boren van de Westerscheldetunnel duurt zeker een jaar langer dan de twee jaar die ervoor waren uitgetrokken. Dat maakte projectdirecteur H. de Jonge van de Kombinatie Middelplaat Westerschelde (KMW) gisteren bekend in het blad Cobouw.

 
Oostenrijkse sekswet verbiedt jongens wat meisjes mogen
De Oostenrijkse wet kent verschillende leeftijdsgrenzen voor hetero- en homoseksueel contact. Ook wordt onderscheid gemaakt tussen seksuele contacten met jongens en met meisjes.

Acteur gevonden voor Harry Potter
De Engelse jongen Dan Radcliffe zal Harry Potter spelen in de verfilming van het eerste boek van J.K. Rowling over de tovenaarsleerling, Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Winst VNU daalt met 18 procent
VNU, uitgever van de Gouden Gids en Startpagina.nl, heeft in het eerste halfjaar een lagere winst geboekt. De nettowinst uit de gewone bedrijfsvoering, vóór buitengewone resultaten, daalde met 18 procent tot 92 miljoen euro (202,4 miljoen gulden).

'Vertraging Duitse groei'
De stemming bij het bedrijfsleven over de Duitse economie verslechtert. De toonaangevende stemmingsbarometer van het economische instituut Ifo uit München is gisteren voor de tweede maand gedaald. Als gevolg van het verminderde vertrouwen in de economie gleed de koers van de euro onder de 0,8965 dollar.

Ajax bezorgt Hesp pijnlijke rentree
Het decor in de Arena verschilde voor doelman Ruud Hesp niet eens zo wezenlijk met de ambiance, die hij de afgelopen drie jaar in Spanje gewend was. Maar in mentaal opzicht zal de 34-jarige keeper zijn transfer van Barcelona naar Fortuna Sittard als een val in het ravijn hebben ervaren.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Zak met kiezelstenen
De administratieve lasten voor bedrijven en instellingen zijn sinds 1994 met 5,5 procent gedaald, waarvan een half procent in 1999. Zo bericht het onderzoeksinstituut EIM in het jaarlijks rapport over de kosten van verplichte informatie- overdracht aan de overheid.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad