U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vredesmissies VN moeten krachtiger
De Verenigde Naties moeten hun vredeshandhaving ingrijpend hervormen en veel krachtiger optreden tijdens operaties. Zij moeten hiervoor "robuuste vredestroepen", "sterke doctrines" en "realistische mandaten" krijgen.

Boren van tunnel Westerschelde duurt jaar langer
Het boren van de Westerscheldetunnel duurt zeker een jaar langer dan de twee jaar die ervoor waren uitgetrokken. Dat maakte projectdirecteur H. de Jonge van de Kombinatie Middelplaat Westerschelde (KMW) gisteren bekend in het blad Cobouw.

Vrijgelaten Ierse terrorist weer gevangengezet
De voormalige leider van de protestantse guerrillagroepering UFF in Noord-Ierland Johnny Adair (36) is gisteren, een jaar na zijn vrijlating, opnieuw gevangengezet op last van de Britse regering. Adair, bijgenaamd 'Mad Dog', zou hebben aangezet tot geweld en een bedreiging vormen voor de openbare veiligheid.

Aantal WAO'ers licht gedaald
Het aantal mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering is voor het eerst sinds begin 1998 licht gedaald. Ten opzichte van vorige maand nam het aantal WAO'ers af met 200 tot 924.300.

Vereniging van klagers over NS
Er moet een vereniging komen voor NS-reizigers die de belangen van de passagiers op veel krachtiger wijze behartigt dan bestaande organisaties als Rover doen. Dit is de kern van een voorstel van het Tweede-Kamerlid G. Leers (CDA).

Winst VNU daalt 18 procent
VNU, uitgever van de Gouden Gids en Startpagina.nl, heeft in het eerste halfjaar een lagere winst geboekt. De nettowinst uit de gewone bedrijfsvoering, vóór buitengewone resultaten, daalde met 18 procent tot 202,4 miljoen gulden. De daling is het gevolg van hogere lasten sinds de overname, vorig jaar, van Nielsen Media Research in de VS.

Verlies Sabena sterk gestegen
Het verlies van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena is in de eerste helft van dit jaar gestegen tot 84 miljoen euro (185 miljoen gulden). In de eerste zes maanden van vorig jaar bedroeg het verlies nog 14 miljoen euro. Hoge arbeidskosten, dure brandstof en de gestegen dollarkoers worden als oorzaken genoemd.

Acteur gevonden voor Harry Potter
De Engelse jongen Dan Radcliffe (11) zal Harry Potter spelen in de verfilming van het eerste boek van J.K. Rowling over de tovenaarsleerling, Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Dit heeft filmmaatschappij Warners bekendgemaakt. Radcliffe speelde al in een televisieverfilming van Dickens' David Copperfield voor de BBC.

Zomers
Vannacht helder en fris, plaatselijk 5 graden. Lokaal een mistbank. Morgen zomers met flinke zonnige perioden. Zwakke tot matige NO-wind en maxima rond 22 graden. Vooruitzichten: vrijdag en zaterdag vrij zonnig en iets warmer. Zondag en maandag kans op regen- en onweersbuien.


NRC Webpagina's
23 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad