U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Fransen maken zich zorgen over voorouders op internet
Internet blijft de Franse autoriteiten in verwarring brengen. Al maandenlang probeert een Parijse rechter het Amerikaanse Yahoo zover te krijgen dat het Franse burgers verhindert nazi-artikelen te kopen via internet. Nu maakt de directeur van de Nationale Archieven, Philippe Belaval, zich bezorgd over de Amerikaanse sekte van de Mormomen, die de archieven van de Franse burgelijke stand on-line beschikbaar maakt.

Crime passionel bij kwaliteitskrant
"Recht spreken met je eigen handen hoort bij primitieve maatschappijen", had de hoofdredacteur van de Braziliaanse kwaliteitskrant O Estado de São Paulo onlangs nog in een interview gezegd. Afgelopen zondag vermoordde hij met zijn eigen handen de chef van zijn economie- redactie. De 63-jarige hoofdredacteur loste een schot in de borstkas, en één in het hoofd van de 32-jarige Sandra Gomide. De politie van São Paulo zei gisteren uit te gaan van moord met voorbedachte rade.

Ophef in Italië over mafia-serie
De rechtse oppositie in Italië probeert uitzending van een nieuwe reeks afleveringen van de wereldberoemde serie La Piovra (De Octopus) te vertragen omdat hierin magistraten worden geprezen die zich inzetten voor de strijd tegen de mafia.

Internet heeft een nieuwe profeet: Jiang Zemin
De wereld heeft er een nieuwe internetprofeet bij, en het is niemand minder dan de Chinese president Jiang Zemin.

Aanpassing PCM aan internetcultuur
Uitgeverij PCM heeft tevergeefs geprobeerd via een kort geding het linken van Kranten.com naar krantenartikelen op de eigen sites te verbieden. Het bedrijf overweegt nu zelf een site te maken met dergelijke doorverwijzingen. Daarmee herleeft een gevoelige discussie tussen uitgever en krantenredacties.

Strijd om de Duitse popkijker
The Music Factory noemt zich wel eens het 'Viva' van Nederland. Programmering, vormgeving en wijze van presenteren van TMF vertonen inderdaad grote overeenkomsten met de Duitse popmuziekzender.


"Het nummer 1 webzine van Nederland", noemen ze zichzelf. In ieder geval biedt Blammo een wel heel bonte verzameling van vaak uitstekende grafische humor. Een filmpje over een Chinese voetbalhooligan die een lelijke smak maakt is wellicht te smakeloos, maar daar staat bijvoorbeeld een prachtige serie variaties op het Nike-logo tegenover. En de kortste cartoon ter wereld - voorbij voor je er erg in hebt. De plek voor rare webfilmpjes.
(www.blammo.nl)

NRC Webpagina's
23 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad