U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Schouderophalend zwanger
Zestien en zwanger. De Surinaamse Melissa en Denise werden het eerste en toen overkwam ze al snel ook het tweede. In Chickies, babies & wannabees worden ze op de voet gevolgd, op school, in het opvangtehuis, in het ziekenhuis en - eenmaal met kind - op een eigen etage. De vaders ontbreken, zoals wel vaker in wat dan heet de Creoolse 'volksklasse', waartoe de meisjes behoren.


T V   V O O R A F :


Zomergast Henk van Os
"Ik wil het niet romantiseren", verontschuldigde Helga Ruebsamen zich afgelopen zondag in Zomergasten. Zij zag schoonheid, aandoenlijkheid zelfs, in de ruwe Hagenees uit Buren, tot verbazing van presentator Van Dis. Zo kwamen ze er gedurende een onderhoudende televisieavond achter, dat de charme van de verloedering voor hen allebei iets anders betekende.


F I L M   V O O R A F :


Uiterste zelfvernedering
Het geheim geeft zich langzaam prijs. Een wat onrustige nachtportier in een Weens hotel staat opeens aan de grond genageld wanneer hij een beeldschone vrouw ziet in gezelschap van een operadirigent. De blik die ze elkaar toewerpen komt alleen in films voor: lang, zuigend, indringend, veelbetekenend. Er is iets gebeurd tussen die twee, maar wat is niet duidelijk. Vroegere liefde? Ongetwijfeld.


M A K E R S


Alles moet anders bij de AVRO
Cultuurverandering bij de AVRO? Gesprek met de dit jaar aangetreden programmadirecteur Ad 's Gravesande: "Het lijkt wel of er geen lijn in ons beleid te ontdekken is, maar die is er natuurlijk wel degelijk."



NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad