U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Invensys drukt koop Baan door
Het Britse Invensys heeft de overname van het kwakkelende softwarehuis Baan gisteren volgens verwachting doorgezet. Tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering stemde de meerderheid van de aandeelhouders Baan in met de overname van de bezittingen en schulden van het bedrijf. Aangezien Invensys reeds 75 procent van de aandelen heeft, was de vergadering eigenlijk een formaliteit.

France Telecom rolt Mappy uit over Europa
Als bedrijven uit de oude economie geld willen verdienen op internet, hoe gaat dat? Neem France Telecom dat zijn Minitel-dienst Mappy (plattegronden) via internet uitrolt over Europa.

Alles moet anders bij de AVRO
Cultuurverandering bij de AVRO? Gesprek met de dit jaar aangetreden programmadirecteur Ad 's Gravesande: "Het lijkt wel of er geen lijn in ons beleid te ontdekken is, maar die is er natuurlijk wel degelijk."

Muis Max
Omdat er weinig aandacht is voor RSI bij kinderen, heeft het RSI-centrum een lespakket laten ontwikkelen voor groep twee van de basischool. Volgens het centrum, dat onder meer voorlichting geeft over het ziektebeeld, moeten juist beginnende computergebruikers leren letten op hun lichaamshouding als ze achter het apparaat plaatsnemen. Hoofdpersoon van de vijf lessen is Muisje Max, wiens vader pijn heeft door lang in een verkeerde houding te werken met de computer.

110 banen weg door sluiting Xerox
Xerox sluit zijn distributiecentrum in Heerenveen. Hierdoor gaan 110 arbeidsplaatsen verloren. De distributie en reparatie van kleurenprinters en onderdelen gaan over naar de veel grotere Xerox- vestiging in Venray. De sluiting is onderdeel van een grootscheepse kostenbesparing. Xerox heeft in Venray een vestiging voor grote kopieersystemen en zwartwitprinters met 2.500 werknemers. De samenvoeging van de twee bedrijven moet een kostenbesparing van 20 procent opleveren. (ANP)


Bij Atom Films zijn ontzettend leu ke filmpjes te vinden. Om ze goed te kunnen bekijken, zijn een snelle computer en een snelle internet verbinding noodzakelijk. Niet ie dereen heeft dat, maar sites als deze maken de aanschaf de moei te waard. Atomfilms.com bevat animaties waarbij dieren in gevan genschap hun ongenoegen venti leren over de netelige omstandig heden waarin zij verkeren. De sub tiele bewegingen, zoals een onze kere krab van een gorilla, komen echter pas goed tot hun recht wan neer het filmpje op de bedoelde snelheid kan worden afgespeeld.
(www.atomfilms.com)

NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad