U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Poetin somber over lot 'Koersk'
Het risico is groot dat de 118 opvarenden van de vorige week verongelukte Russische onderzeeeër Koersk de eerste dagen al niet hebben overleefd. Dit heeft de Russische president Poetin gisteren gezegd.

Nederland bij viering 25 jaar staat Suriname
De Nederlandse regering is bereid op 25 november in Paramaribo de viering van 25 jaar onafhankelijkheid van Suriname bij te wonen. Als Nederland wordt uitgenodigd zal een van de vice-premiers, de ministers Borst of Jorritsma, het land vertegenwoordigen. Dit zei minister- president Kok gisteren na afloop van de ministerraad.

Roma vertrokken uit Utrecht
De vijf Roma-families die met hun caravans een illegale standplaats hadden op een parkeerterrein in Utrecht zijn gisteravond door de politie naar een parkeerplaats langs de A12 bij Bunnik begeleid. In kort geding hadden de zigeunerfamilies een standplaats willen afdwingen in Utrecht, maar hun eis werd afgewezen.

Advies: leg gezag over Jeruzalem in Gods hand
De vooraanstaande 'Jeruzalem-specialist' dr. Menachem Klein heeft een opmerkelijk plan gelanceerd om het vastgelopen Israelisch-Palestijnse vredesoverleg vlot te trekken. Beide partijen moeten volgens hem "het verouderde concept van volledige soevereiniteit over Jeruzalem" loslaten en gezamenlijk het gezag over de heilige stad in handen leggen van de enige 'instantie' die ze beide respecteren: God. Dat zou volgens Klein de weg kunnen openen naar pragmatische afspraken over het bestuur van de betwiste stad.

Sparta en Roda spelen gelijk
Sparta en Roda JC zijn het nieuwe voetbalseizoen in de eredivisie begonnen met een 2-2 gelijkspel. De Marokkaanse aanvaller Ali Elkhattabi scoorde twee keer voor Sparta. De Griekse spits Anastasiou benutte bij zijn competitiedebuut voor Roda JC een strafschop. Libero Luijpers nam de tweede treffer van de Limburgers voor zijn rekening door de bal uit een vrije trap vanaf vijfentwintig meter in het doel te schieten.

Kok belooft uitleg over UMTS-zaak
Minister Zalm (Financiën) en staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) zullen in een brief aan de Tweede Kamer "uitgebreid uitleg" geven over de tegenvallende opbrengst van de Nederlandse veiling van UMTS-frequenties voor mobiel internetten. Premier Kok heeft dat gisteren toegezegd.

Soja duurder door gescheiden teelt
Het gescheiden telen, opslaan, vervoeren en verwerken van genetisch gemodificeerd voedsel maakt grondstoffen als soja en maïs gemiddeld tien procent duurder. Dat vermelt een EU-rapport van het directoraat- generaal van landbouw in Brussel.

Enkele bui
Zondag wolkenvelden, ook af en toe zon en zo nu en dan een bui. Zwakke tot matige westelijke wind. Maximumtemperatuur rond 20 graden. Vooruitzichten voor maandag tot en met donderdag: onstandvastig zomerweer met nu en dan buien. Middagtemperatuur rond 20 graden.


NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad