U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Billen tellen
Het is zomer, warm, ook 's avonds, wat tot matig kijkgedrag kan voeren. Veel Nederlanders zijn met vakantie, of op vakantie. Dat weten de adverteerders ook, dus ze doen het kalm aan. Moeilijk om dan goed centjes te verdienen, zegt een van mijn jongste familieleden beslist nadat we de kern van het probleem hebben besproken. Misschien wordt ze wel zakenvrouw, of zakenman als ze erop staat. Ze heeft gelijk: vooral de commerciële televisiezenders hebben recht op een zekere deernis.


T V   V O O R A F :


Eén wrede, laffe farce
Stel, je stuit als blauwhelm tijdens de Bosnische oorlog met je kameraden en een aantal pantserwagens op een groep van vijftig, zestig doodsbange moslims - bejaarden, vrouwen, kinderen - terwijl honderd meter verderop de moordenaars in aantocht zijn: zes Kroaten die, zo heb je gezien, in elk huis van elke moslim een handgranaat gooien en vervolgens hun kalasjnikovs leegschieten. Je wilt die zestig mensen redden. Maar je mag ze niet redden, want het mandaat van de VN-vredesmacht zegt dat je alleen gewonden mag evacueren. Je moet wachten tot de moordenaars hun werk hebben gedaan.


F I L M   V O O R A F :


Guinness voor beginners
Als de oude wijze en vooral mysterieuze Obi-Wan Kenobi in de eerste drie Star Wars-films moet ik hem voor het eerst gezien hebben. En onlangs nog in de Silence of the Lambs-kloon Mute Witness, waarin hij een in de aftiteling ontbrekende rol als schurk in een geblindeerde limousine speelde. Geen slechte kennismaking met een man die zei als acteur best te genieten van de roem die zijn vak met zich meebracht, maar als mens het liefst onzichtbaar bleef. Het zijn niet zijn beste rollen (wat kan je zeggen van een onderbelicht gezicht achter een halfopen portierraampje?), maar ze zijn wel representatief voor de manier waarop je als redelijk jonge filmkijker kennismaakt met helden uit het verleden.


NRC Webpagina's
15 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad