U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Viertal in Belgrado maand langer vast
De hechtenis van de vier Nederlanders die in Belgrado vastzitten, is met een maand verlengd. De Nederlandse zaakgelastigde K. Klompenhouwer heeft vanmorgen voor het eerst een gesprek kunnen voeren met de vier. Zij zitten vast op verdenking van plannen voor moord op de Joegoslavische president Milosevic.

Peuter nu zaak rechercheteam
De politie in Ermelo heeft een recherchebijstandsteam geformeerd, dat sinds vanmiddag onderzoek doet naar de verdwijning van de tweejarige Danny Kleverwal uit Apeldoorn.

Man overleden na mishandeling
In het Brabantse plaatsje Vinkel is gisteravond een 50-jarige man overleden die in de nacht van zondag op maandag ernstig was mishandeld op het terras van een café in zijn woonplaats. De politie heeft drie verdachten uit Oss aangehouden.

7,7 procent meer overvallen
Het aantal overvallen is in de eerste helft van dit jaar met zeker 7,7 procent toegenomen vergeleken met 1999. Dat blijkt uit de cijfers over 1999 en uit voorlopige gegevens over de eerste zes maanden van 2000.3

Redding onderzeeër race tegen de klok
Verwoede pogingen om de 116-koppige bemanning van de op de zeebodem vastzittende Russische kernonderzeeër Koersk te redden hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Rede Clinton maakt indruk, rellen in LA
President Bill Clinton heeft gisteravond in een indrukwekkende afscheidstoespraak voor de Democratische Conventie in Los Angeles sterk de nadruk gelegd op de verworvenheden van de afgelopen acht jaar.

Familiereünies in Korea's
Voor het eerst sinds de Koreaanse oorlog tussen 1950 en 1953 is vanmorgen een Noord-Koreaans vliegtuig geland op Zuid-Koreaanse bodem. Aan boord waren honderd Noord-Koreanen voor een historisch bezoek aan familieleden in Zuid-Korea. Het vliegtuig is daarna teruggekeerd naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang met honderd Zuid-Koreanen die ook op familiebezoek gaan.

VN formeren tribunaal voor Sierra Leone
De Verenigde Naties roepen een speciaal gerechtshof in het leven voor de berechting van de rebellenleiders die verantwoordelijk zijn voor het vermoorden en verminken van tienduizenden burgers in Sierra Leone.

Tsaar Nicolaas met gezin heilig
De Russisch-orthodoxe kerk heeft gisteren Nicolaas II, de laatste tsaar van Rusland, en zijn hele gezin heilig verklaard. Dit gebeurde samen met 853 andere Russen, de meeste van hen priesters en monniken, die ten tijde van het communisme om hun geloof zijn vermoord.

Beeld Kabakovs beschadigd
Een beeld van Ilya en Emilia Kabakov op de Markt in Middelburg is beschadigd bij verplaatsing door de gemeente. Het moest tijdelijk wijken voor de kermis. De kunstenaars stellen de gemeente aansprakelijk.

Hesp bij Fortuna, Peeters bij Vitesse
Doelman Ruud Hesp verruilt de reservebank van FC Barcelona voor een basisplaats bij de Limburgse voetbalclub Fortuna Sittard. De Belgische aanvaller Bob Peeters werd door Vitesse overgenomen van Roda JC.

Veiling mobiele telefonie succes in Duitsland
Het totale bedrag dat is geboden op de frequenties voor snelle mobiele telefonie (UMTS) in Duitsland heeft vanmorgen dat van de recente Britse veiling ruim overtroffen. De zes bieders bleken om één uur vanmiddag na 144 rondes 91,3 miljard gulden over te hebben voor de frequenties.

Enkele buien
Morgen vooral in het westen en noorden enkele buien, in het zuidoosten wat zon. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Maxima rond 21 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: Donderdag perioden met zon. Vanaf vrijdag enkele buien. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
15 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad