U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Burenruzie direct te zien op internet
Waar twee buren ruzie hebben over een verbouwing kunnen de zeeën hoog gaan. Zo hoog dat iedereen kan meegenieten via internet.

Rechters Iran verdeeld over verbieden kranten
Binnen de Iraanse rechtspraak lopen de meningen over het verbieden van kranten en tijdschriften uiteen. Sommige verboden bladen zullen op afzienbare termijn weer mogen verschijnen.

Tussentijds record voor AEX-index
Kabelbedrijf UPC was vanmorgen de grootste stijger op de beurs, na meevallende halfjaarcijfers. De AEX-index beleefde daarmee een voorspoedige start en boekte een nieuw record, maar gaf daarna terrein prijs.

UPC rekent op omzet van miljarden
Over vijf jaar moet kabelexploitant UPC "miljarden euro's" aan omzet genereren. Die verwachting sprak bestuursvoorzitter M. Schneider vanochtend uit bij de presentatie van de resultaten van UPC over het tweede kwartaal.

Niet bang zijn
"Stroomstoring of niet," zei Viola Holt gistermiddag aan het slot van haar eerste Spott-uitzending, "maar u hebt de Nederlandse gezelligheid weer terug op de televisie." De zo van haar eigen uitstraling overtuigde presentatrice verschijnt voortaan elke middag op RTL4, ruim drie kwartier rechtstreeks uit een als zwarte markt ingerichte tv-studio in Almere. Door een stroomstoring kon de eerste uitzending echter pas na tien minuten beginnen, waarna de rest op een holletje moest worden afgewerkt. "U begrijpt, het is een chaos van een programma," merkte Viola halverwege dan ook op.

Gouden Gids is goudmijn op internet
Bedrijven uit de 'oude' economie stomen zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in het wereldwijde web. Uitgever VNU wil de elektronische versie van de Gouden Gids uitbouwen tot een webwinkel.

Een nieuwe Gouden Eeuw
Amsterdam haalt het ene na het andere ict-bedrijf binnen zijn grenzen. Dat geeft de stad een nieuwe dynamiek die drijft op kennis. Een mogelijke grens aan de groei is de beschikbaarheid van werknemers met die benodigde kennis.

Murdoch koopt Chris-Craft met serie tv- stations
De News Corporation van Rupert Murdoch heeft overeenstemming bereikt om Chris-Craft Industries over te nemen voor 5,3 miljard dollar.

Poging tot afpersing Bloomberg verijdeld
Twee mannen uit Kazachstan zijn in Londen gearresteerd op verdenking dat ze Bloomberg voor 200.000 dollar probeerden af te persen, nadat ze in het computersysteem van het Amerikaanse financiële persbureau hadden ingebroken. Dat hebben Amerikaanse autoriteiten gisteren bekendgemaakt.


Het is geen mooie site, maar wie door de perikelen met de Russische onderzeeër meer wil weten over duikboten, kan op de site Submarines from Foreign Countries terecht. De site geeft links naar bijna alle pagina's op internet die foto's, bewegende beelden of tekeningen van onderzeeërs bevatten, en ook nog eens verwijzingen naar de vloten van verschillende landen.
(www.wavecom.net/~rontini/foreign.html)

NRC Webpagina's
15 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad