24/7 Media Europe ad
Donderdag 10 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Handelen als een videospelletje, fulltime achter het beeldscherm: Day Traders in M.

Agenda: startschot voor het woelige, boeiende en karige studentenleven.
Internet IS dieplinken, Marie-José Klaver in @.
Digitale Leestafel: 30.000 mensen in een plastic graf.
Democraat Gore kiest voor 'onkreukbare' running mate Lieberman. Lees meer in Dossier Amerikaanse Verkiezingen.
Nyfer: Juli was een rustige maand voor de beleggingsfondsen.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Enschede
Dossier Electronisch Uitgeven
Dossier KLM
Dossier Suriname
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.


MIYAKEJIMA - Een grote rookwolk hangt boven het Japanse eiland Miyakejima sinds de vulkaan Oyama vanochtend tot uitbarsting is gekomen. De asgrijze rook reikte tot 3.000 meter hoogte. Ruim zeshonderd eilandbewoners zijn geëvacueerd.
(Foto AP)

Wahid draagt deel van zijn taken over
President Wahid van Indonesië zal de dagelijkse leiding van zijn kabinet overdragen aan zijn vice-president, Megawati Soekarnoputri, en zich voortaan concentreren op binnenlandse veiligheid en buitenlandse zaken.

Directie Fireworks vrij
De twee directeuren van het Enschedese vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks zijn onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De rechtbank in Almelo heeft hun voorlopige hechtenis gistermiddag geschorst. De behandeling van de rechtszaak is tot nader order aangehouden.

Nederland volgt advies UNHCR
Nederland neemt geen naar Israel gevluchte Libanese militairen op. De regering baseert zich op het oordeel van de VN en komt daarmee tegemoet aan de wens van de regeringsfracties.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Vormgever en redacteuren

Meer informatie.

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
'Vandaag Knossos of knokken?'

(Andy de Bruin, Hoofddorp)

Pim Vermaat is met vakantie. Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nlof per fax naar 010 406 69 67

Verbod op publicatie namenlijst
Een rechtbank in het Belgische Namen heeft gisteren het Luxemburgse boulevardblad l'Investigateur verboden een lijst te publiceren van 50 vermeende en veroordeelde Belgische pedofielen. De Liga van de Rechten van de Mens had dat in een kort geding geëist. Hoe het vonnis moet worden uitgevoerd, is onduidelijk: het blad, dat niet in de losse verkoop verkrijgbaar is, viel vanmorgen bij duizend abonnees in de bus.

Kranten aanzet tot hetze tegen pedofielen
"Je maakt geen omelet zonder eieren te breken". Zo verantwoordt Jean Nicolas de publicatie, vandaag, van de namen van 50 vermeende en veroordeelde pedofielen in zijn Luxemburgse tijdschrift l'Investigateur.

 

( a d v e r t e n t i e )
Het NRC Handelsblad/Prometheus Boekenfonds

Top Vedior weg om lage koers
estuursvoorzitter G. Smit en drie van de vijf commissarissen van uitzendconcern Vedior zijn vanochtend afgetreden. Zij trekken de consequenties uit de lage beurskoers van het bedrijf. Vedior maakte dat vanmorgen bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Vedior te koop na kaalslag
De topman weg, de raad van commissarissen van uitzendconcern Vedior onthooft zichzelf. Reden? Te lage beurskoers. De aandelen explodeerden vanochtend: het bedrijf staat te koop.

KLM-baas: 'Fusie nabij'
KLM en British Airways gaan de tweede fase van de fusiegesprekken in. Half september moet de fusie afgerond zijn, aldus topman Van Wijk van KLM.

Stroomnota komende 3 jaar omlaag
De Nederlandse elektriciteitsdistributeurs moeten de komende drie jaar hun tarieven jaarlijks tot maximaal tien procent verlagen. Daardoor zal de stroomrekening van bedrijven over drie jaar circa tien procent lager uitvallen en die van particulieren enkele procenten.

Justitie wil Feyenoord vervolgen
Justitie zegt "op dit moment een vervolgbare zaak" te hebben tegen de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord en diens voorzitter J. van den Herik. Zij worden verdacht van belastingontduiking. Dit bericht uit het Algemeen Dagblad is bevestigd door een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM) in Rotterdam.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Opvang Libanezen
Opvang in de 'eigen regio' is een van de grondbeginselen van het Nederlandse vluchtelingenbeleid. Het heeft iets van een bezweringsformule, en in de praktijk wordt er lang niet altijd naar gehandeld - zie de stroom asielzoekers - maar dat neemt niet weg dat er solide redenen zijn om er aan vast te houden. Al was het alleen al omdat opvang elders doorgaans een stuk goedkoper is.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad