U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Wahid draagt deel van zijn taken over
President Wahid van Indonesië zal de dagelijkse leiding van zijn kabinet overdragen aan zijn vice-president, Megawati Soekarnoputri, en zich voortaan concentreren op binnenlandse veiligheid en buitenlandse zaken.

Directie Fireworks vrij
De twee directeuren van het Enschedese vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks zijn onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De rechtbank in Almelo heeft hun voorlopige hechtenis gistermiddag geschorst. De behandeling van de rechtszaak is tot nader order aangehouden.

Toezicht sociale zekerheid herzien
Het toezicht op de sociale zekerheid wordt gereorganiseerd. Het College Toezicht Sociale Verzekeringen (CTSV) gaat waarschijnlijk samen met de Directie Toezicht van het ministerie van Sociale Zaken.

Verbod publicatie pedofielenlijst
Een Belgische rechtbank heeft het Luxemburgse boulevardblad l'Investigateur verboden een lijst te publiceren van 50 vermeende en veroordeelde Belgische pedofielen. Uitvoering van het verbod lijkt onmogelijk, omdat het blad, dat niet in de losse verkoop ligt, vandaag bij de abonnees bezorgd is.

Justitie wil Feyenoord vervolgen
Justitie zegt "op dit moment een vervolgbare zaak" te hebben tegen de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord en diens voorzitter J. van den Herik. Zij worden verdacht van belastingontduiking.

Van Gaal haalt vijf nieuwelingen naar Oranje
Bondscoach Louis van Gaal heeft Wilfred Bouma, Mark van Bommel, Arnold Bruggink (allen PSV), Fernando Ricksen (Glasgow Rangers) en Jan Vennegoor of Hesselink (FC Twente) als nieuwelingen opgeroepen voor het Nederlands elftal dat volgende week woensdag een oefenwedstrijd speelt tegen de Apeldoornse amateurclub AGOVV. Ruud Krol is voor twee jaar aangesteld als assistent-bondscoach. Van Gaal wil Frank Hoek als parttime- keeperstrainer. Hierover moet de voetbalbond nog onderhandelen met zijn werkgever FC Barcelona.

Top Vedior weg om lage koers
Bestuursvoorzitter G. Smit en drie van de vijf commissarissen van uitzendconcern Vedior zijn vanochtend afgetreden. Zij trekken de consequenties uit de lage beurskoers van het bedrijf. Vedior maakte dat vanmorgen bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Elektriciteitsprijs moet omlaag
De tarieven voor stroom gaan de komende drie jaar omlaag. De toezichthouder op de elektriciteitsmarkt, de Dienst uitvoering en toezicht Electriciteitswet, eist van energiedistributeurs dat zij hun transportkosten voor stroom verlagen.

Verbod handel in Britse varkens
Het ministerie van Landbouw heeft een tijdelijke stop afgekondigd voor de handel in Britse varkens, nu in het Engelse Woodbridge varkenspest is geconstateerd.

Aegon verwacht meer winst
Verzekeraar Aegon heeft zijn winstverwachting verhoogd. Het bedrijf maakte vanmiddag bekend dat de resultaten dit jaar zullen groeien met 25 tot 30 procent. Aegon had eerder een winstgroei ingecalculeerd van tussen 18 en 23 procent, maar al aangegeven dat het "aan de bovenkant" van deze bandbreedte zou uitkomen.

Eerst wolken
Morgen eerst wolkenvelden en in het noorden kans op motregen. In de middag vanuit het zuidwesten meer zon. Maxima van 20 tot 23 graden. Weinig wind. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag : Warm en vrij zonnig. Vanaf zondagavond kans op onweer.


NRC Webpagina's
10 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad