U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Verbod op muziek website Napster
De Amerikaanse internetsite Napster, waar internetgebruikers onderling muziek uitwisselen, wordt vrijdagnacht gesloten op last van een Amerikaanse rechter.

Muziek via pc in huiskamer
De grootste platenmaatschappijen hebben binnen twee maanden allemaal een 'digitaal distributiesysteem' voor hun muziek. Dat zegt de Nederlandse internetmanager L. Beerens van Universal Music Group, een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld.

De Frankfurter als rebel: weg met de nieuwe spelling!
De nieuwe spelling in Duitsland is een flop geworden. De nieuwe regels zorgen alleen maar voor verwarring. Daarom heeft de toonaangevende Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) de knoop doorgehakt. 'FAZ keert terug naar oude spelling', schreef de krant vanmorgen.

Servische journalist krijgt zeven jaar voor 'spionage'
Een militaire rechtbank in Nis in het zuiden van Servië heeft gisteren tijdens een proces van een dag de Servische journalist Miroslav Filipovic tot zeven jaar celstraf veroordeeld wegens spionage en verspreiding van valse berichten. Het vonnis is internationaal scherp veroordeeld.

AOL met Docomo
Domoco, het Japanse mobiele telecomconcern, en America Online (AOL), de Amerikaanse internetaanbieder, zijn naar verluidt in gesprek over een alliantie. AOL zou daarmee zijn tot nu toe bescheiden positie op de Japanse markt aanzienlijk kunnen versterken. Docomo op zijn beurt zou via AOL zijn Japanse succes met mobiel internetten kunnen exporteren naar de rest van de wereld.

Internet veel groter dan gegevens zoekmachines
Het World Wide Web is 500 keer groter dan de huidige zoekmachines als Altavista en Lycos kunnen laten zien. Dat blijkt uit een studie dat het Amerikaanse bedrijf BrightPlanet heeft uitgevoerd. Het ging om een onderzoek naar databases zoals archieven die 'traditionele' zoekmachines niet raadplegen.

De lezer bedot
Ze hebben ook wel pech, die weekbladen. Is er 'ns wat, gebeurt dat op het ongelukkigste moment van de week: als de kopij naar de drukker is en de persen draaien. Afgebroken onderhandelingen tussen Barak, Arafat en de VS in Camp David. Een Concorde die vlakbij Parijs neerstort. En de rechtbankpresident die elk moment kan instemmen met de vierdaagse lesweek als redmiddel voor het lerarentekort op de basisschool.

Journalist vermoord
In het Russische Smolensk is gisteren de eigenaar van een plaatselijk radiostation vermoord. Sergej Novikov werd doodgeschoten op een trap in zijn flat. Volgens journalisten van zijn radiostation Vesna had Novikov zich vijanden gemaakt bij plaatselijke autoriteiten door onthullingen oiver corruptieschandalen. (Reuters)

Infospace koopt Go2net
Het Amerikaanse softwarebedrijf InfoSpace neemt voor 2,7 miljard dollar (6,3 miljard gulden) in aandelen het eveneens Amerikaanse Go2Net over. Onder Go2net vallen populaire websites als 100Hot, Authorize.net, Dogpile en Haggle Online. Het internetbedrijf is voor 30 procent in handen van Paul Allen, in de jaren zeventig mede-oprichter van Microsoft.

Alierta nieuwe topman bij Telefónica
De omstreden topman van het Spaanse telecomconcern Telefónica, Juan Villalonga, heeft gisteren het veld moeten ruimen. Villalonga en de raad van commissarissen maakten na afloop van een vergadering bekend dat de tijd rijp is voor nieuw leiderschap. Daartoe is besloten "in overeenstemming met de verplichting van beide partijen te handelen in het belang van het bedrijf en zijn aandeelhouders". De 47-jarige Villalonga wordt opgevolgd door César Alierta, momenteel nog co- president van tabaksconcern Altadis. Alierta (55) is tevens lid van de raad van commissarissen van Telefónica. (ANP)

Vertrouwen in Amazon kalft af
De koers van Amazon.com is gisteren verder gedaald nadat een analist van Lehman Brothers zei geen vertrouwen meer te hebben in het fonds. Het oordeel volgt op dat van andere analisten die de afgelopen maanden hun waardering van de Amerikaanse internetboekhandel naar beneden hebben bijgesteld. Amazon maakte gisteren bekend dat haar nettoverlies in het tweede kwartaal beter dan verwacht uitkwam uit op 317 miljoen dollar (742 miljoen gulden), tegen een negatief resultaat van 138 miljoen dollar. De omzetgroei viel echter tegen. De stijging van 84 procent tot 578 miljoen dollar was beneden de verwachting van analisten. (AP, ANP)


Uit een door NRC Handelsblad verkregen rapport blijkt dat de gemeente Enschede al kort na de explosie bij vuurwerkfabriek S.E. Fireworks het vermoeden had dat er illegaal gevaarlijke stoffen op het terrein van de fabriek waren opgeslagen. Het rapport, maar ook alle artikelen over de vuurwerkramp en achtergrondinformatie kunt u vinden in 'Dossier Enschede' op de site van NRC Handelsblad.
(www.nrc.nl/W2/Lab/Enschede)

NRC Webpagina's
27 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad