U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Enschede dacht aan gevaarlijke stoffen
Uit "het voorlopig verslag van de vergaderingen van de rampenstaf van de gemeente Enschede" blijkt dat de rampenstaf van Enschede 's avonds na de ontploffing bij het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks er al rekening mee hield dat er (gevaarlijke) stoffen op het terrein hadden gelegen waar geen vergunning voor was afgegeven. Dit verslag is aan NRC Handelsblad gezonden na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Onderhandelingen Israel en Palestijnen gaan door
"Met smart moet ik zeggen dat we nog niet zijn geslaagd", zei Israels premier Ehud Barak gisteren bij terugkomst van de mislukte vredestop in Camp David. Terwijl Barak de nadruk op 'nog niet' legde, zei de Palestijnse leider Yasser Arafat in Gaza dat er tot 13 september zal worden onderhandeld.

Verbod op muziek website Napster
De Amerikaanse internetsite Napster, waar internetgebruikers onderling muziek uitwisselen, wordt vrijdagnacht gesloten op last van een Amerikaanse rechter.De website spoort volgens de rechter gebruikers aan om op grote schaal inbreuk te maken op het auteursrecht van muzikanten.

Meerderheid in Staten voor machtigingswet
Het Antilliaanse parlement heeft vannacht met 16 tegen 4 stemmen de machtigingswet aangenomen, die het kabinet in staat stelt te handelen zonder instemming vooraf van de Staten. De duur van de wet is bekort tot augustus 2001. Ook op andere punten zijn bevoegdheden ingeperkt.

Spoedig proces tegen Soeharto
Oud-president Soeharto van Indonesië zal worden vervolgd wegens verduistering van meer dan 150 miljoen dollar aan staatsgeld. De hoogste openbaar aanklager van Indonesië, procureur-generaal Darusman, heeft dat bekendgemaakt.

Molukkers: geef geld voor wapens
De Molukse gemeenschap in het Friese Oosterwolde wil geld inzamelen waarmee familieleden op de Molukken wapens kunnen kopen om zich te verdedigen tegen geweld waar zij het slachtoffer van zijn.

Investeringen in Azië lopen terug
De buitenlandse investeringen in Zuidoost-Azië zijn de afgelopen twee jaar ingestort. Alleen in Singapore stegen de investeringen. Dat staat in een rapport van de secretaris-generaal van de ASEAN, de club van Zuidoost-Aziatische landen.

Arabische staten schenden rechten
Alle Arabische regimes schenden de rechten van de mens, sommige daarvan met systematische bruutheid. Dat meldt een organisatie voor de rechten van de mens in Kairo in een gisteren verschenen jaarrapport.

DaimlerChrysler vreest stagnatie
Duitslands grootste industrieconcern en 's werelds vierde autofabrikant DaimlerChrysler heeft in de eerste zes maanden van dit jaar met moeite winst en omzet weten te handhaven ten opzichte van vorig jaar.

CBS: uitbundige groei consumptie
De consumptiegroei in Nederland blijft sterk en de handel met het buitenland groeit uitbundig. Dat blijkt uit cijfers die vandaag zijn gepubliceerd door het CBS.

Buien
Morgen wisselend bewolkt met buien, mogelijk met onweer. Aan zee ruimte voor zon en minder buien. Maxima rond 20 graden. Vooruitzichten tot donderdag: Af en toe zon, maar ook kans op buien. Maxima rond 20 graden. Begin volgende week minder buien.

NRC Webpagina's
27 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad