U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Journalisten kritiek op ontknoping gijzeling
De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft kritiek op de wijze waarop de Luxemburgse politie donderdag de gijzelingszaak in Wasserbillig heeft opgelost.

NOB in het rood
Het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB) is het afgelopen jaar diep in de verliezen gedoken. Onder de streep resteerde een negatief resultaat van ruim 28 miljoen gulden, terwijl een jaar eerder nog een nettowinst van bijna 12 miljoen gulden werd geboekt. Voorzieningen voor een drastische reorganisatie bij het NOB vormden de belangrijkste oorzaak van het verlies.

Televisie met pauzeknop
Tv-programma's iets later bekijken? TiVo, een intelligente digitale videorecorder, biedt "een nieuwe manier van tv-kijken". Is dit de uitvinding die televisie weer aantrekkelijk maakt?

Internet is een normaal goed geworden
In het mobiele tijdperk staan de grote Amerikaanse internetaanbieders buiten spel. Het initiatief is aan de telecomwereld - in Europa en Japan. Maar de Yahoo's keren vroeg of laat terug.

De kletsbehoefte van de surfer
Chatten behoorde lange tijd tot de underground-cultuur van internet. Kletsen met andere internetgebruikers was iets voor seksueel gefrustreerden en contactgestoorden, zo werd vaak gedacht. Tegenwoordig is chatten een normale hobby.

Gerucht stuwt koers WOL
World Online heeft gisteren plotseling een forse koerswinst geboekt. Het aandeel sloot ruim een kwart hoger op 15,85 euro. Oorzaak waren speculaties over een overnamebod op de geplaagde internetaanbieder door zijn Italiaanse branchegenoot, zo meldde het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Tiscali zou momenteel bezig zijn om de financiering rond te krijgen. World Online noch Tiscali wilde reageren op de geruchten.

Btw en internet
Europees commissaris Bolkestein wil dat er btw wordt geheven op sommige verkopen via internet. Het gaat daarbij alleen om producten die elektronisch kunnen worden geleverd, zoals software en muziek. Dat staat in een voorstel dat Bolkestein volgende week zal indienen. Producten zoals cd's en boeken vallen naar verluidt buiten het voorstel.

Merknaam Boo.com opgekocht
De merk- en domeinnaam Boo.com, voorheen van een veelbelovende kledingwinkel op internet, is opgekocht door het Amerikaanse internetbedrijf Fashionmall.com. Laatstgenoemde wil van het failliete Boo.com weer een toonaangevend internetportaal voor mode maken. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Eerder deze week deed curator KPMG al het hart van Boo.com - de technologieën die verkooptransacties regelden - van de hand. De nieuwe eigenaar werd het Britse it-bedrijf Bright Station voor 885.000 gulden. Boo.com, opgericht door drie Zweden, vroeg twee weken geleden faillissement aan. Het in 1994 opgerichte Fashionmall.com is sinds vorig jaar aan de beurs genoteerd. Het is nog wel verliesgevend. (AFP, Reuters)

Beursgang webdochters France Telecom
France Telecom brengt in juli zijn internetactiviteiten naar de effectenbeurs. Het telecomconcern biedt dan ongeveer 15 procent aan van de aandelen van een bedrijf dat bestaat uit internetaanbieder Wanadoo, de Pages Jaunes (gouden gids) op internet, het portaal Voil en 'sites' op de terreinen spelletjes, educatie en reizen. (ANP)

Elektronische beurs opent op 10 juli
Tradepoint, naar eigen zeggen de eerste pan-Europese beurs, opent op 10 juli haar virtuele deuren. Volgens de Britse elektronische effectenbeurs hebben tests uitgewezen dat alle elektronische systemen naar wens functioneren. (AFP)


Het is in de loop der jaren steeds commerciëler geworden en de Hollandse Nieuwe ligt al enkele dagen in de winkel, maar voor echte Scheveningers is Vlaggetjesdag, de dag waarop traditioneel de visservloten de jacht op de haring openen en vandaag gevierd op Scheveningen, toch nog altijd een feest. De Visshop Online vertelt wat een echte Hollandse Nieuwe is, en geeft recepten als exotische haringcocktail en broodjes haring. Gelukkig geeft de site als eerste bereidingswijze wel aan dat dè manier om Hollandse Nieuwe te eten 'gewoon uit het vuistje is'.

(www.visshop.com)

NRC Webpagina's
3 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad