U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Zimbabwe pakt blanke boeren aan
De regering van Zimbabwe heeft gisteren een lijst met 804 boerderijen van blanke boeren gepubliceerd die na de verkiezingen, aan het eind van deze maand, zullen worden onteigend.

'Corruptie maakt Nederland ideaal voor drugskartel'
Het drugskartel van Cali in Colombia heeft een apart kantoor "dat uitsluitend handelt met Nederland". Dit staat in gedetailleerde verklaringen die twee getuigen in 1998, onafhankelijk van elkaar, hebben afgelegd tegenover de Haarlemse rechter-commissaris C.M.P. Flint-van Noort. Voor de belangrijkste criminele organisatie van Zuid- Amerika geldt Nederland als het ideaal gelegen filiaal dat door omvangrijke corruptie in het opsporingsapparaat garant staat voor risicoloze doorvoer van cocaïne en marihuana. En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan is er nog niets aan de hand "omdat de Nederlandse wetten met betrekking tot drugshandel soft zijn".

Voetbalfeest vereist repressie
Over een week barst het EK voetbal los. Achter de uitgelaten feestelijkheid gaat een strategie van repressie schuil.

Wall Street blij met lagere groei werkgelegenheid
De Amerikaanse aandelenbeurs heeft gisteren enthousiast gereageerd op de meevallende banengroei in de Verenigde Staten. De vrees voor oververhitting van de economie en voor hogere inflatie nam na de nieuwe cijfers af. De technologiebeurs Nasdaq steeg 6,6 procent. Deze week nam de Nasdaq-index bijna een vijfde in waarde toe.

'Vuurwerk niet oorzaak ramp'
De explosie die op 13 mei in Enschede aan ten minste achttien mensen het leven kostte, is niet veroorzaakt door vuurwerk. Dit zegt mr. J.P. Plasman, advocaat van een van de directeuren van de ontplofte vuurwerkopslag S.E. Fireworks.

'GSM-opbrengst in volksaandelen'
De verwachte miljardenopbrengsten van de komende veiling van GSM- frequenties moeten in een fonds worden gestopt waarin iedere Nederlander op achttienjarige leeftijd een aandeel krijgt. Dit schrijft P. Korteweg, bestuursvoorzitter van de Robeco Groep, vandaag in deze krant.

Kritiek 'tv-team'
De Internationale Federatie van Journalisten hekelt de inzet van als tv-journalisten vermomde sluipschutters bij het gijzelingsdrama in Luxemburg.

Indiana Pacers
De Indiana Pacers hebben als eerste de finale gehaald van de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. De ploeg van Rik Smits won in New York het zesde duel van de New York Knicks in de playoffs van de Eastern Conference met 93-80. De stand in de best-of-sevenserie werd door die overwinning 4-2 voor de Pacers.

Krajicek verliest
Richard Krajicek is gisteren in de derde ronde van het tennistoernooi op Roland Garros uitgeschakeld. Hij verloor in vier sets van Alex Corretja.

Onweer
Zonnige perioden, maar tegen de avond kans op een plaatselijke regen- of onweersbui. Matige oostenwind, middagtemperatuur 19 tot 27 graden. Vanaf zondagnacht talrijke onweersbuien en maxima van circa 19 graden. Vooruitzichten: overwegend droog en nog iets frisser.


NRC Webpagina's
3 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad