U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Virus I love you krijgt navolging
Nu het grootste gevaar van het 'I love you'-virus geweken lijkt, worden klonen van het virus verspreid, onder andere namen. Meer dan dertig varianten zijn nu in omloop. Gisteren is een nieuwe variant ontdekt, die zichzelf verspreidt onder de naam 'Important: Official virus and bug fix'.

Cyberrecht nog in kinderschoenen
De gang van zaken rond het I Love You-virus bewijst dat het strafrecht op internet nog in zijn kinderschoenen staat. De Filippijnse virusmakers gaan zelfs mogelijk vrijuit.

Bod van drie ton voor doek via internet
Een Nederlandse kunstverzamelaar heeft eind vorige maand een van de hoogste biedingen uitgebracht die ooit op een internet-veiling zijn gedaan. Rob Keereweer (43) deed via de 'eBay'-website een bod van drie ton op een doek van de Amerikaanse schilder Richard Diebenkorn.

World Online wil op eigen benen blijven staan
Wat wordt de nieuwe koers van de veelgeplaagde internetaanbieder World Online? Met de komst van de Amerikaan James Kinsella, die over drie weken Simon Duffy opvolgt als als bestuursvoorzitter zal het antwoord op deze vraag opnieuw op zich laten wachten.

Zware kritiek op veiling van frequenties
De Nederlandse overheid zal de telecomsector onnodig beschadigen als zij de veiling van frequenties voor mobiele telefonie in haar huidige vorm doorzet. Dat zeggen de vijf aanbieders van mobiele telefonie - KPN, Libertel, Telfort, Dutchtone en Ben - in een gezamenlijke brief aan de regering.

Docomo weert Hollandse pers
Het Japanse mobiele belbedrijf NTT Docomo investeert in Nederland maar de Nederlandse pers is bij het bedrijf niet welkom. Vóór de officiële aankondiging verscheen gisterochtend al in een Japanse krant het bericht dat Docomo 15 procent van de aandelen van KPN Mobile koopt.

Zoekmachine Ilse ruziet met collega Vinden.NL
Ilse Media Groep, exploitant van www.ilse.nl, sleept collega-zoekmachine Vinden.NL voor de Reclame Code Commissie. Ilse heeft een klacht ingediend over een radiospot van Vinden.NL. De commissie behandelt de zaak op 26 mei. "We hebben de klacht ingediend omdat er gespot wordt met onze merknaam", zegt Ilse-directeur M. ten Houten.

Cannes op de buis
Niet langer hoeft de Nederlandse televisiekijker zich verstoken te voelen van het feest in Cannes, waar vanavond het filmfestival losbarst - zoals dat heet. Het Nederlandse Canal+ heeft een aantal directe verbindingen voorzien als in Cannes de jury onder voorzitterschap van Luc Besson wordt voorgesteld en de eerste sterren de trap van het festivalpaleis bestijgen.


Wie op zoek is naar Nederlandstalige filmrecensies op het web, bioscoopinformatie of een overzicht van films op tv, heeft ruime keus. Er zijn tientallen websites die dergelijke informatie bieden. Movieguide.nl gaat een stapje verder. Naast besprekingen, specials en links, biedt deze strak vormgegeven site een forum en de mogelijkheid tot chatten met andere filmliefhebbers. Ook zijn videofilms verkrijgbaar in de Movieguide-webwinkel.
(www.movieguide.nl)

NRC Webpagina's
10 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)