U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geknoei bij bouw Schipholtunnel
Aannemers van de Schipholspoortunnel hebben minstens 80 miljoen gulden te veel subsidie ontvangen door de overheid bewust verkeerd te informeren over de kosten van het megaproject. Van de te veel verstrekte subsidie waren vooraanstaande NS-personeelsleden op de hoogte.

Virus I love you krijgt navolging
Nu het grootste gevaar van het 'I love you'-virus geweken lijkt, worden klonen van het virus verspreid, onder andere namen. Meer dan dertig varianten zijn nu in omloop, met namen als Loveletter-B, Lithuania, Very Funny, BugFix, Mother's day, Virus warning, Virus Alert!!!, No comments, Important! Read carefully, Arab air en antivirusupdate. Gisteren is een nieuwe variant ontdekt, die zichzelf verspreidt onder de naam 'Important: Official virus and bug fix'.

Netelenbos: breuk met Alitalia helen
Minister Netelenbos (Verkeer) wil graag dat KLM en Alitalia opnieuw gaan onderhandelen over de afgeketste alliantie. Volgens de minister stelt ook de Italiaanse regering zich op dat standpunt.

Ambassadeursdiner zonder Oostenrijk
De Oostenrijkse ambassadeur in Nederland, Alexander Christiani, is niet uitgenodigd voor het jaarlijkse ambassadeursdiner met koningin Beatrix, morgen in Amsterdam. Dat hij niet gevraagd is voor het diner in het paleis op de Dam heeft te maken met het besluit tot opschorting van bilaterale contacten met Oostenrijk, dat veertien leden van de Europese Unie drie maanden geleden hebben genomen wegens de toetreding van de extreemrechtse FPÖ tot de Oostenrijkse regeringscoalitie.

'Omkoping door Nederlanders in Belgisch voetbal'
Justitie is in het onderzoek naar de IRT-affaire gestuit op ernstige vermoedens dat Nederlandse drugsverdachten profvoetballers uit de hoogste afdeling van de Belgische voetbalcompetitie hebben omgekocht.

West-Afrika dreigt in te grijpen in Sierra Leone
Acht regeringsleiders van West-Afrikaanse landen hebben gisteren met militair ingrijpen in Sierra Leone gedreigd. Ze zullen niet toestaan dat rebellen daar de macht grijpen. Dat hebben zij gisteren verklaard na een speciale bijeenkomst in Nigeria. Bewoners van Masiaka, op 60 kilometer afstand van de hoofdstad van Sierra Leone, zijn gisteren massaal gevlucht nadat de VN-troepen zich uit de plaats terugtrokken.

Soldaten geven moorden Atjeh toe
Voor het eerst hebben Indonesische soldaten toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan het standrechtelijk executeren van burgers in de opstandigde provincie Atjeh. Dertien militairen erkenden gisteren voor de rechtbank in Banda Atjeh dat ze in juli in opdracht van hun commandant 26 scholieren hebben doodgeschoten.

GS akkoord met windmolenpark
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stemmen in met de bouw van een demonstratiepark voor windmolens in de Noordzee. GS vinden dat het park, ter hoogte van Egmond aan Zee en Castricum, zo ver mogelijk uit de kust moet komen.

McCain belooft steun aan Bush
Twee maanden na zijn nederlaag in de Republikeinse voorverkiezingen heeft senator John McCain gisteren zijn steun beloofd aan zijn voormalige rivaal, George W. Bush. McCain zei geen kandidaat voor het vice-presidentschap te zijn.

Bod drie ton voor doek via internet
Een Nederlandse verzamelaar heeft op een internetveiling het extreem hoge en laatste bod van drie ton uitgebracht op een niet nader omschreven schilderij. Volgens de bieder, directeur van een software- bedrijf, betreft het een doek van Richard Diebenkorn, van wie in 1998 voor acht miljoen gulden een werk in de VS werd geveild.

Real Madrid in Champions-finale
Real Madrid heeft zich gisteren geplaatst voor de finale van de Champions League. Het verloor met 2-1 van Bayern München, maar had de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. De tweede finalist komt vanavond uit het duel tussen Barcelona en Valencia.

Europese omzet Unilever gedaald
Een geringere vraag naar margarine heeft de omzet van Unilever in Europa onder druk gezet. De omzet in Europa daalde in het eerste kwartaal met 3,5 procent, terwijl Noord-Amerika (plus 2,8 procent) en Azië (plus 8,7 procent) juist sterke groei lieten zien.

Zomers warm
Vanavond plaatselijk een regen- of onweersbui. Morgen zonnige perioden, later op de dag kans op een bui met onweer. Zomers warm, maxima van 20 tot 27 graden. Vrijdag t/m maandag: Zonnige perioden, af en toe een regen- en onweersbui. Geleidelijk iets minder warm.


NRC Webpagina's
10 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)