U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Feiten boven emotie
Pamflettisme is niet besteed aan documentairemaker Kees de Groot van Embden (1955), winnaar van de Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma van 1999 met zijn documentaire Een Geschenk uit de Hemel/De Slag om de Brent Spar. "Het is veel beter om met goede, simpele vragen op stap te gaan, dan met antwoorden die je vervolgens bevestigd wilt zien. Denken begint altijd met een vorm van twijfel."


T V   V O O R A F :


Waar fotografen de baas zijn
"Redacties denken dat ze fotografen begrijpen, maar dat is niet zo", zegt fotograaf Burt Glinn in de documentaire Magnum, een Evolutie van een Fotografie. Het was vanwege dat onbegrip, maar ook en vooral om de eigen auteursrechten in handen te krijgen dat vier fotografen in 1947 Magnum oprichtten.


F I L M   V O O R A F :


Predator
Een elitepeloton trekt de Zuid- Amerikaanse jungle in om af te rekenen met boscommunisten. Ze elimineren het rode gespuis in een orgie van vuur, lood en oneliners: "Stick around", sneert de commandant tegen een schurk die hij met een machete aan de wand heeft genageld. Tot zover de jaren tachtig. Maar dan, na twintig minuten, slaat Rambo 4 abrupt om in Alien. En deze vermenging van formules in Predator (1987) is best bevredigend.


T V   H E E R T J E :


De persiflage voorbij
Eigenlijk hou ik niet zo van persiflages. Als de persiflage te veel voor de hand ligt of de uitvoering slecht is, haak ik al af.


T V   A C H T E R A F :


'Huil niet. Ik ga met haar trouwen!'
Vorige week begon Gran Hermano, de Spaanse variant van Big Brother. De kandidaten gaan zo voortvarend van start met travestie, vrijscènes en emotionele huilbuien dat de programmamakers van manipulatie worden beticht.


NRC Webpagina's
6 MEI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)