U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Onderzoekster Ute Sass van de Stichting Ring hoopt uit de jaarringen van bomen niet alleen informatie over de leeftijd maar ook over het klimaat te kunnen halen. Ook praat Rob Hartmans over intellectuelen en hun illusies. Radio 5, 16.02- 17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met tv-recensent Cornald Maas over het Eurovisie-songfestival. Ook aandacht voor de eerste meezingopera in Nederland en Afrikaans beeldhakken. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Aandacht voor de overzichtsexpositie van dadaïst Kurt Schwitters (1887-1948) in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Verder aandacht voor vrijwilligers die lectuur en informatie inspreken voor blinden. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optreden van Nomades met zigeunerrock uit Bretagne, de cabaretgroepen Eeef & Coo, Reijn en Goed en Sara Kroos en Schoon aan de Haak. Verder het Erköze Ensemble uit Turkije dat momenteel door Nederland toert met het Rosenberg trio. Radio 2, 22.02- 24.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Eerste van twee lange reportages over het natuurgebied Abruzzo in Italië. En trimmers en fietsers die in deze tijd van het jaar steeds vaker worden aangevallen door buizerds. Radio 1, 8.07-10.00u.

Radio 1-journaal. Tot deze week waarnemend Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland David Luteijn praat o.a. over zijn ervaringen na de Ceteco-affaire en bestuurlijke vernieuwing. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Harry Wels praat naar aanleiding van zijn promotie op Zimbabwe over de cultuurverschillen tussen blank en zwart. Verder Jan Breman over zijn boek Down and out waarin hij de onderklasse van India belicht. En de migrantenvrouwenorganisatie Equality maakt de balans op na de wereldvrouwenconferentie in Peking van vijf jaar geleden. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met actrice Olga Zuiderhoek over haar rol in de komedie Bocht en Bumpers en met Thomas Verbogt over zijn liefde voor popmuziek. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Actrice Liz Snoyink praat over haar rol in het nieuwe toneelstuk Omhoog die Stok dat zaterdag 13 mei in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Nachtlicht. Uitzending over sprookjes waarin o.a. Liz Snoyink de nacht begint met een gedicht van Gabriel Smit over Assepoester. Ook leest schrijfster Helga Ruebsamen voor uit haar boek Beer is terug. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Onder meer de galeriehouders Ton en Dobs van Dijk over het 30-jarige bestaan van hun galerie Petit, Leonoor Pauw over haar lunchvoorstelling Leven en het romantisch dichtdebuut Aan een open Raam van Victor Schiferli. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
6 MEI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)