U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN blaast fusie af met Telefónica
KPN heeft de voorgenomen fusie met branchegenoot Telefónica gisteren afgeblazen. De top van het Spaanse bedrijf stemde in met de fusie, maar KPN is niet overtuigd van de toewijding van de Spanjaarden.

Villalonga gestuit
Villalonga, baas van Telefónica speelde hoog spel met de fusie met KPN, maar heeft verloren. Zijn verblijf op het pluche is onzeker geworden.

Een grote fusie moet 'con amore'
Telefónica en KPN gaan niet fuseren. Bestuursvoorzitter Smits wil van Spaanse politieke perikelen niets weten.

'Een virus maken is een vorm van kunst'
Wat bezielt iemand om een vernietigend computervirus als ILOVEYOU de wereld over te sturen? Een duik in de psyche van de virusmaker.

Gratis scanner verbindt papieren- en webkrant
Als eerste Amerikaanse krant biedt de kleine Courier and Post, uit Charleston in South Carolina, haar lezers een automatische verbinding aan tussen de papieren krant en het internet. De krant, met dagelijks een papieren oplage van 110.000 exemplaren, hoopt zo meer lezers te stimuleren om de artikelen en advertenties op haar website te bekijken.

Feiten boven emotie
Pamflettisme is niet besteed aan documentairemaker Kees de Groot van Embden (1955), winnaar van de Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma van 1999 met zijn documentaire Een Geschenk uit de Hemel/De Slag om de Brent Spar. "Het is veel beter om met goede, simpele vragen op stap te gaan, dan met antwoorden die je vervolgens bevestigd wilt zien. Denken begint altijd met een vorm van twijfel."

'Huil niet. Ik ga met haar trouwen!'
Vorige week begon Gran Hermano, de Spaanse variant van Big Brother. De kandidaten gaan zo voortvarend van start met travestie, vrijscènes en emotionele huilbuien dat de programmamakers van manipulatie worden beticht.

Grote overname Cisco
Het Amerikaanse concern Cisco Systems, 's werelds grootste leverancier van netwerken voor internet, heeft gisteren opnieuw een belangrijke overname aangekondigd. Het bedrijf ArrowPoint Systems wordt ingelijfd via een aandelenruil ter waarde van 5,7 miljard dollar (14 miljard gulden). ArrowPoint, gevestigd in Acton in de Amerikaanse staat Massachusetts, maakt schakelingen voor internet. Het bedrijf bestaat nog maar drie jaar en heeft 337 werknemers.

KPN in zee met Perot
Telecomconcern KPN gaat samen met het softwareconcern Perot Systems, het bedrijf van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Ross Perot, een gezamelijke onderneming oprichten. Hiervoor is een 'intentieovereenkomst' bereikt. De joint venture wordt gevestigd in Groningen en levert in eerste instantie 250 nieuwe banen op. Het bedrijf gaat zich bezighouden met het bundelen en stroomlijnen van bedrijfssystemen die transacties van klanten registreren. Met de overeenkomst zijn volgens KPN tientallen miljoenen guldens gemoeid.

Virtuele woonwijk'
Bouwbedrijf NBM-Amstelland en KPN richten in Zwijndrecht een 'virtuele woonwijk' in. De bewoners van de 250 nieuwe koopwoningen kunnen via internet van een aantal, onder meer gemeentelijke, diensten gebruik maken, maar ook onderling communiceren. Alle huizenkopers krijgen daarvoor een pc in bruikleen. Het gaat om een proefproject met een looptijd van ongeveer twee jaar.


Voor bedrag vergelijkbaar met 24 dollar kocht de Nederlander Peter Minuit op 7 mei 1626 een klein eiland in de Amerikaanse Hudson River. Daar stichtte hij de kolonie New Netherland, met de stad New Amsterdam als belangrijkste nederzetting. De nederzetting groeide uit tot een van de bekendste steden ter wereld: New York. De site van die stad bevat onder het kopje photos een essay over de eerste Nederlandse kolonisten in Amerika en verwijzingen naar de site van het Museum of the City of New York waar ook beeldmateriaal over de kolonisten staat.
(www.ci.nyc.ny.us)

NRC Webpagina's
6 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)