U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN blaast fusie af met Telefónica
KN heeft de voorgenomen fusie met branchegenoot Telefónica gisteren afgeblazen. De top van het Spaanse bedrijf stemde in met de fusie, maar KPN is niet overtuigd van de toewijding van de Spanjaarden.

Clark wikte, de politici beschikten
Gneraal Wesley Clark geeft toe dat hij vorig jaar als NAVO-commandant tijdens de oorlog in Kosovo van mening verschilde met de leiding van het Pentagon in Washington over de inzet van grondtroepen. "Ik ontken het niet. Het is het werk van een commandant om te wikken, het is het werk van het Pentagon en de politieke leiders om te beschikken. Er zullen altijd fricties in dit soort noodtoestanden zijn", zegt de Amerikaanse generaal in een vraaggesprek met deze NRC Handelsblad. Clark is afgelopen woensdag als NAVO-opperbevelhebber opgevolgd door zijn landgenoot generaal Joseph Ralston.

KvK Limburg doet onwettig commercieel
De Kamer van Koophandel (KvK) Zuid-Limburg handelt op ontoelaatbare wijze in vastgoed. Bovendien wil de Kamer publiek geld gebruiken om een miljoenenschuld van voetbalclub MVV in Maastricht te saneren.

In Sierra Leone ten minste 318 VN'ers gegijzeld
Het aantal gegijzelde VN-militairen in het Afrikaanse land Sierra Leone is opgelopen tot ten minste 318. Volgens de Verenigde Naties hebben leden van de rebellengroep RUF gisteren 208 Zambiaanse vredeshandhavers gevangengenomen.

Bij KLM helft minder ontslagen
De KLM ontslaat veel minder mensen dan aanvankelijk de bedoeling was. In plaats van 600 personeelsleden verliezen circa 300 hun baan, zo blijkt uit het bijgestelde bezuinigingsplan. In totaal verdwijnen minder dan 1.500 arbeidsplaatsen in plaats van de geplande 2.000.

H.B.G. Casimir (90) overleden
De internationaal vermaarde natuurkundige H.B.G. Casimir is donderdag op 90-jarige leeftijd overleden. Casimir was na de Tweede Wereldoorlog jarenlang het natuurwetenschappelijk 'brein' van Philips.

Meizomer
Zonnig en warm met later in het zuiden kans op een enkele onweersbui. Maximumtemperaturen van 20 graden op het strand tot 26 graden in het binnenland. Vooruitzichten tot woensdag: Zonnig en warm en vooral in het zuiden enkele onweersbuien. Maxima tussen 20 en 24 graden.

NRC Webpagina's
6 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)