U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Mannen in gelid
Wat is er zo vervelend aan politiek correct? En is het politiek correcte standpunt soms niet het juiste? Ik dacht daarover na tijdens het praatprogramma Babylon, waar mannen in de beklaagdenbank zaten voor de verkeerde verdeling van arbeid en zorg tussen man en vrouw. Allemaal sprongen ze in het gelid, als ze werden overhoord door gastheer Kefah Allush. Ja, werk en zorg moesten beter gedeeld worden en de man moest nu eens echt veranderen, want mannelijkheid was helemaal fout.


T V   V O O R A F :


Herinneringen aan Dachau
Er klonk geschreeuw uit de gaskamers, vertelt kampoverlevende Martin over het voormalige concentratiekamp in Dachau. Maar op een bord in het museum staat vermeld dat in Dachau de gaskamers nooit in bedrijf zijn geweest. "Misschien toch, twee keer, voor experimenten", licht de directeur van het museum toe. Dat is voor de debuterende Israelische filmmaker Ra'anan Alexandrowicz aanleiding voor een intrigerende zoektocht naar de waarheid.


F I L M   V O O R A F :


The dead can't lie
Een echte ster is op zijn best in een slechte film. Natuurlijk is het fijn om een ster te zien schitteren in een schitterende film. Dat is genot over de hele linie. Maar een slechte film nog een beetje laten glanzen, dat kan alleen de echte ster.


NRC Webpagina's
3 MEI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)