U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beurzen Frankfurt en Londen fuseren
De aandelenbeurzen van Londen en Frankfurt gaan op basis van gelijkwaardigheid fuseren tot de grootste Europese beurs. Dat hebben ze vanochtend in Londen bekendgemaakt.

Bod Unilever op 'Knorr'
Het voedingsconcern Unilever heeft een bod uitgebracht van 45 miljard gulden op het Amerikaanse bedrijf Bestfoods, bekend van de merken Knorr (soepen en sauzen) en Hellmann's (mayonaise en dressings). Bestfoods heeft het bod afgewezen als "financieel ontoereikend".

Miljoenentekort voor clubs in betaald voetbal
Het betaald voetbal in Nederland is diep in de rode cijfers terecht gekomen. Het gezamenlijke bedrijfsresultaat van alle 36 profclubs leverde vorig seizoen een negatief saldo op van 28,9 miljoen gulden. Dat is een daling in vier jaar tijd van 22 procent.

Verder overleg fusie KPN en
Telefónica KPN en het Spaanse Telefónica voeren verder overleg over samengaan. Of het om een volledige fusie gaat of over samenvoeging van bepaalde onderdelen van beide telecomconcerns is niet duidelijk.

Onderwijsbonden gaan staken
De leraren op basischolen, middelbare scholenen in het beroepsonderwijs gaan in de examentijd, op 18 en 25 mei, staken voor een hoger salaris. Gisteren zijn de wekenlange CAO-onderhandelingen tussen de onderwijsbonden en minister Hermans (Onderwijs) definitief mislukt. De bonden vinden het eindbod van Hermans 'bedroevend'.

Doden bij gijzeling
Moslimrebellen op het Zuid-Filippijnse eiland Basilin hebben vanochtend verschillende gijzelaars gedood toen ze werden omsingeld door regeringssoldaten. Een militaire woordvoerder heeft dat bekendgemaakt.

'Meetpunten om Schiphol nodig'
Om woongebieden en hoogwaardige natuurgebieden redelijk te kunnen beschermen tegen vliegtuiglawaai is een uitgebreid netwerk van 389 meetpunten in de wijde omgeving van Schiphol nodig.

Media VS sluiten voorlopig vrede
De Amerikaanse mediabedrijven Time Warner en Disney hebben vanochtend de strijdbijl begraven. Miljoenen Amerikanen kunnen weer naar de nieuwszender ABC kijken.

Opklaringen
Morgen met uitzondering van het westen af en toe zon. Droog. Middagtemperatuur 12 graden in het uiterste noordwesten tot 19 in het oosten van het land. Meest matige noordelijke wind. Vooruitzichten tot en met maandag: steeds meer zon en warmer met 22 graden op zondag.


NRC Webpagina's
3 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)