U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Het doel en de middelen
Zijn uitspraak in het Algemeen Dagblad van 21 februari 1994 dat hij "geen zin meer had in burgeroorlogen, hongersnoden of politieke malversaties" moeten we voor het gemak maar even vergeten. Want Aad van den Heuvel is tegenwoordig voorman van De Nieuwe Omroep, een club die programma's wil gaan maken over milieu, mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking.


F I L M   V O O R A F :


Ziekenhel
Zouden ziekenhuizen in de jaren zeventig werkelijk zo'n hel zijn geweest? Wie zaterdagnacht de Werkteaterfilm Opname (Erik van Zuylen/ Marja Kok, 1979) in Weerzien op 3 bekijkt, moet wel tot die conclusie komen.


T V   V O O R A F :


Eigenlijk heel moralistisch
"Skip the details", luidt het laconieke advies van Bret Easton Ellis aan iedereen die niet kan grinniken om de opsommingen van (merk)namen in American Psycho.


T V   H E E R T J E :


Een goed huwelijk
Bij Ivan de Verschrikkelijke denk ik in de eerste plaats aan Ivan Zamorano, de Chileense spits van Inter Milan. Wat een treurnis voor de beruchte smeerlap die het tot tsaar wist te schoppen. Zelfs de vreselijkste ellende die hij heeft aangericht, maakt hem niet bekender dan de goaltjesdief met het woeste uiterlijk.


T V   V O O R A F :


Bijna echt
Het begint zwart. Dan lijkt het alsof uw tv aangaat. Na een kort titelscherm kijkt u door de zoeker van een videocamera. Het rode lampje rec brandt. Geluiden en stemmen. Gemaskerde mannen. Iemand op een stoel wordt onder schot gehouden - een gijzelingssituatie.


T V   V O O R A F :


Met lege handen naar de keizer
Zowel Teleac als de VPRO besteden dit paasweekeinde aandacht aan de 400-jaar oude betrekkingen tussen Japan en Nederland. Teleac met een vierdelige documentaire; de VPRO met een poëtische, persoonlijke film van Rudy Kousbroek en Hans Keller.

NRC Webpagina's
22 APRIL 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)