U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dertig mln voor falende managers
Het afgelopen jaar hebben topmanagers die weg moesten ten minste 30 miljoen gulden gekregen. Gouden handdrukken komen zeer regelmatig voor. Dit blijkt uit een inventarisatie van jaarverslagen van Nederlandse bedrijven.

Trend: 'plus-brugklas' voor slimste scholieren
De Onderwijsinspectie signaleert bij middelbare scholen door het land de trend om de slimste brugklassers bij elkaar in een klas te zetten. De inspectie beschikt niet over cijfers, maar volgens een woordvoerder zijn "geselecteerde klassen" in opkomst.

'Corridors voor bedreigde dieren zijn niet effectief'
Meer dan de helft van de verbindingszones in de nieuw aan te kopen natuurgebieden is niet effectief. Dit zegt de deze week aangetreden hoogleraar landschapsecologie Paul Opdam. Volgens hem wordt er bij het aankopen van reservaats- en natuurontwikkelingsgebied te veel gekeken naar de totale oppervlakte. "Het gaat er vooral om wáár je die gronden aankoopt."

Justitie gegispt om vervolging van ex-informant
De Amsterdamse rechtbank heeft het openbaar ministerie niet-ontvankelijk verklaard bij de vervolging van een 32-jarige man wegens invoer van harddrugs en lidmaatschap van een criminele organisatie. Tegen de man was een gevangenisstraf van acht jaar geëist. Justitie heeft volgens de rechtbank onzorgvuldig gehandeld door de verdachte zonder overleg met het Interregionaal Rechercheteam Noord- en Oost-Nederland aan te houden en bovendien zijn status als informant voor dit team bekend te maken.

PSV kampioen na zege op Twente
PSV is gisteravond kampioen van Nederland geworden. De voetbalclub uit Eindhoven won in Enschede met 3-1 van FC Twente. Arnold Bruggink scoorde drie keer voor PSV. Een gelijkspel was voldoende geweest voor de vijftiende landstitel uit de clubgeschiedenis, die op 30 april, na het thuisduel tegen RKC Waalwijk, officieel wordt gevierd.

Mugabe krijgt steun uit regio
Zuid-Afrika, Namibië en Mozambique hebben zich gisteren tijdens een topconferentie in Victoria Falls in Zimbabwe opgesteld achter de Zimbabweaanse president, Robert Mugabe, in zijn confrontatie met blanke boeren. Zij vinden dat het Westen geld moet verschaffen voor landhervormingen en zo de crisis te bezweren.

10.000 claims World Online
Ruim 10.000 gedupeerde World Online-beleggers hebben zich tot dusver gemeld bij diverse instanties. Zij willen hun geld terug na de dramatisch verlopen beursgang van het internetbedrijf. Het aantal aanmeldingen loopt nog steeds op.

Wisselend
Morgen vooral in het westen regen, bij 15 graden. Elders overwegend droog met zonnige perioden. Later kans op een onweersbui. Maximumtemperatuur circa 21 graden. Vooruitzichten voor Eerste Paasdag tot en met woensdag: overwegend droog en zonnige perioden.


NRC Webpagina's
22 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)