U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Aandacht voor het forensisch DNA- onderzoek. In de toekomst wil men daarmee ook ras en de kleur van de ogen van de persoon in kwestie kunnen achterhalen. Radio 5, 16.02- 17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met regisseur Jean van de Velde over zijn film Lek die aanstaande donderdag in première gaat. Ook aandacht voor de kermissen in Nederland. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Over leven en liefde van het in 1995 overleden en onafscheidelijke echtpaar Ellen en Gerry Waller. Filmcritica Ellen Waller werkte van 1970 tot het voorjaar van 1981 voor NRC Handelsblad. Verder aandacht voor de Amsterdamse kunstenaar Henri Roquas die kunst kookt. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van zanger Waylon Young, de cabaretière Kiki Heessels, het ensemble Njava en zanger/gitarist Roland Verstappen. Radio 2, 22.02-24. 00u.

Nacht van de bijbel. Prominente predikers en entertainers vertellen het verhaal van de opstanding zoals dat door hen wordt beleefd. O.a. met dominee Nico ter Linden, zanger Stef Bos, hoogleraar Oude Testament Ellen van Wolde, ambassadeur Carl Nierhaus, priester Antoine Bodar, acteur Henk van Ulsen en theoloog Cees den Heyer. Radio 1 & 2, 0.04-7.00u.

EERSTE PAASDAG

Vroege vogels. O.a. aandacht voor een paasmis bij zonsopgang bovenop een berg in de Burren in Ierland; de vergisting van organisch afval in Groningen en de Europese regelgeving die ongunstig is voor de Nederlandse weidevogels. Radio 1, 8.08- 10.00u.

OVT. O.a. aandacht voor de herdenking door Armeniërs van de genocide op hun volk 85 jaar geleden waarbij 1,5 miljoen Armeniërs werden gedood. Vervolgens Conny Braam over haar nieuwe boek De woede van Abraham en een gesprek met de historicus Peter Klein over het aanbod van de laatste historische uitgaven. Tevens het slot een serie over het reddingswezen. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Reportages over jonge IT-bedrijven en live- gesprekken over de nieuwe economie. Onder anderen met internetpropagandist en -ondernemer Maurice de Hond over de vraag of de nieuwe economie gebakken lucht is. Ook aanwezig de Belgische hoogleraar Freddy van den Spiegel die meent dat Nederland zich te buiten gaat aan hype en opgeklopte onzin. Radio 1, 12.04-14. 00u.

Weekendcafé. Gasten zijn o.a. cabaretier Vincent Bijlo en stadsgids Raoul Serrée die de World Press Photo-tentoonstelling bezocht. Ook aandacht voor het nieuwe onderduikers- en verzetsmuseum in de Achterhoek. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Victor Löw praat over zijn rol in de film Lek die komende week in première gaat. Hij speelt een crimineel die een oude schoolvriend en politieagent tegenkomt. Radio 1 & 2, 0.02- 1.00u.

TWEEDE PAASDAG

Debat op 5. Een debat over de Nederlandse slavenhandel, met Gert Oostindië, hoogleraar Caraïbische Studies aan de Universiteit van Leiden, programmamaker Guilly Koster en historicus Piet Emmer. Emmer schreef het vorige week verschenen boek De Nederlandse slavenhandel en is niet voor het oprichten van een monument; anderen pleiten daar wel voor en er wordt zelfs gedacht aan een vorm van schadevergoeding voor de nakomelingen van de voormalige slaven. Radio 5, 12.05-13.00u.

De Radio 5 Documentaire. De hoogleraar Turkse taal en cultuur Erik-Jan Zürcher, de Turkse publiciste Yeldag Özcan en Euro- parlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) praten over de genocide op Armeniërs in 1915 door de Turken. Lagendijk wil deze kwestie op de politieke agenda van de EU hebben. Radio 5, 13.05-13.50u.

Boven het Dal. Live gesprek met dr. Arnold Heertje die eind 1999 afscheid nam als hoogleraar staathuishoudkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zonder lesgeven kan hij niet en dus geeft hij les aan derdeklassers van het Vossiusgymnasium in Amsterdam, onder meer om het leraarschap weer status te geven. Radio 5, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
22 APRIL 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)