U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belegger wakker na internetdroom
De recente correcties op de in korte tijd hoog opgelopen koersen van dotcom-ondernemingen heeft beleggers wereldwijd weer met beide benen op de grond gebracht. Het vertrouwen in de Nieuwe Economie lijkt herstellende, maar beleggers blijven op hun hoede. Het debacle rond de beursintroductie van World Online heeft hen kopschuw gemaakt. Afwachten, lijkt het devies op de handelsvloeren, zeker met het lange paasweekeinde voor de deur.

Het doel en de middelen
Zijn uitspraak in het Algemeen Dagblad van 21 februari 1994 dat hij "geen zin meer had in burgeroorlogen, hongersnoden of politieke malversaties" moeten we voor het gemak maar even vergeten. Want Aad van den Heuvel is tegenwoordig voorman van De Nieuwe Omroep, een club die programma's wil gaan maken over milieu, mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking.

Met lege handen naar de keizer
Zowel Teleac als de VPRO besteden dit paasweekeinde aandacht aan de 400- jaar oude betrekkingen tussen Japan en Nederland. Teleac met een vierdelige documentaire; de VPRO met een poëtische, persoonlijke film van Rudy Kousbroek en Hans Keller.

Claims World Online
Ruim 10.000 gedupeerde World Online-beleggers hebben zich tot dusver gemeld bij diverse instanties. Zij willen hun geld terug na de dramatisch verlopen beursintroductie van het internetbedrijf. Bij de internetsite Emissies.com staat de teller inmiddels op 8.000. De Vereniging van Effectenbezitters heeft 2.000 aanmeldingen binnen. Bij de advocaten Hammerstein, Spong en Van der Goen was de eindstand eind vorige week ruim duizend en loopt het aantal aanmeldingen nog steeds op.


Pasen blijkt op internet vooral gezien te worden als een vrije dag waarop veel en lekker gegeten kan worden, zo blijkt uit een zoektocht naar een paassite. Dat Pasen een religieuze feestdag is, lijkt slechts de RKK te beseffen. De site van de omroep bevat naast een uitleg over Pasen, ook fragmenten van het Urbi et Orbi van de paus en van muziek van Haydn en tips om het komende paasweekeinde door te brengen. Eetliefhebbers kunnen voor bijzondere paasgerechten onder meer terecht bij Receptenweb. (www.omroep.nl/rkk/pasen2000) en (www.receptenweb.nl)


Een handige bron voor een overzicht van de geschiedenis en het functioneren van het internet is LivingInternet.com. Usenet, mailinglijsten, e-mail, chat: alles wat ook maar iets met het wereldwijde web te maken heeft, wordt hier uitgebreid behandeld. Dus hoe het te gebruiken is, hoe werkt het, waarom het belangrijk is, hoe het met de veiligheid en, belangrijker nog, de beveiliging zit. Ook zijn er biografieën te vinden van de oprichters van internet en verwijzingen naar sites waar nog meerinformatie te vinden is.
(www.livinginternet.com)

NRC Webpagina's
22 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)