NRC Handelsblad: vandaag Woensdag 8 maart 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Documenten: Declaraties ministers.
bolletje Morrelen aan de Zalmnorm in Economie voor jou.
bolletje Rendement Beleggingsfondsen in februari: de index wint.
bolletje RSI in Apestaartje.
bolletje De 100-jarige geschiedenis van Ajax in Profiel.
bolletje In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier IRT
Dossier Bouterse
Dossier Suriname
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Overtuigende winst voor Bush en Gore

Bo McKenzie was de eerste kiezer die op Super Tuesday in het gymlokaal van Rome, Georgia, zijn stem uitbracht. De kandidaten Bush en Gore wonnen in deze staat. Democraten en Republikeinen stemden gisteren bij voorverkiezingen in Californië, Connecticut, Georgia, Maine, Maryland, Massachusetts, Missouri, New York, Ohio, Rhode Island, Vermont en Washington. De Democraten konden verder stemmen in de staten Hawaii, Idaho, North Dakota, de Republikeinen in Minnesota.
(Foto AP)

Al Gore en George Bush zijn de grote winnaars van de voorverkiezingen die gisteren in de Verenigde Staten zijn gehouden. Gore lijkt verzekerd van de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen, terwijl de Republikeinse nominatie Bush nauwelijks kan ontgaan.

* Super Tuesday: rebellen bijten in het stof
Al Gore en George W. Bush, de kandidaten van de gevestigde orde, kunnen na hun overtuigende overwinningen op Super Tuesday onderling de strijd aangaan voor het Witte Huis.

* Kris J.'s weg naar de bovenwereld
Na een onderzoek van ruim drie jaar naar de 'erfenis' van de IRT-affaire is vorige maand de belangrijkste criminele infiltrant Kris J. opgepakt. Langzaam maar zeker krijgt de politie een beeld hoe het door hem verdiende drugsgeld zijn weg vond in de bovenwereld.

* Paus wil blazoen van kerk zuiveren
In een ceremonie zonder precedenten zal paus Johannes Paulus II zondag namens heel de katholieke kerk vergiffenis vragen voor in het verleden gemaakte fouten. Dit moet een van de hoogtepunten van zijn pausschap worden, een gebaar van verzoening.

* 'Weinig kans op proces-Pinochet in Chili'
Wordt Pinochet in Chili berecht? Het maandag ingediende verzoek tot opheffing van zijn onschendbaarheid lijkt een eerste stap.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Net als Reagan
kan McCain het
nu wel vergeten

 

( a d v e r t e n t i e s )

* Toneel tussen twee culturen
Regisseur Celil Toksöz wil tijdens het Turks theaterfestival, dat deze maand wordt gehouden, het specifieke karakter van het Turkse migrantentheater blootleggen.

* De macht van het idee
Waarom betalen beleggers volgende week miljarden voor World Online? Omdat het geen beleggers zijn, maar risico-investeerders van het eerste uur.

* Wall Street in paniek om Procter
Een tegenvallende winstverwachting bij Procter & Gamble heeft gisteren op Wall Street de aandelenkoers van de grootste Amerikaanse fabrikant van consumentenproducten met bijna eenderde doen tuimelen.

* Van Nistelrooij twee maanden uitgeschakeld
Ruud van Nistelrooij is door een knieblessure zes tot acht weken uitgeschakeld. De PSV'er scheurde gisteren tijdens een oefenduel in Eindhoven tegen het Deense Silkeborg de mediale banden van de rechterknie. Het been werd direct in het gips gezet.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* De eindfase
De kruistocht, zoals McCain zijn campagne voor de Republikeinse nominatie noemde, is ten einde gekomen. In de in de tijd samenklonterende presidentiële voorverkiezingen, die sinds een aantal jaren bekend staan als Super Tuesday, moest de kruisridder voor een hogere campagnemoraal het uiteindelijk afleggen tegen de kandidaat van de partijorganisatie, George Bush, zoon van de voormalige president.


Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement