U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
In de groep gegooid
De Duitse Big Brother, die gisteren op RTL2 startte, was luxueuzer uitgevoerd dan de Nederlandse, met betere accessoires. Niet zo'n gemeen groen geverfde omheining maar meteen duur hardhout ertegenaan.


T V   V O O R A F :


Onzekere hellraiser
Dusty Springfield was bekend om haar stem en haar gebaren. Die stem was uitzonderlijk mooi, want hij klonk krachtig maar niet uitsluitend; de stem had ook een hint van kwetsbaarheid. Om hem ten volle te kunnen benutten had Dusty Springfield haar gebaren nodig. Ze schreef de teksten op haar armen, handen en polsen en als ze iets dreigde te vergeten keek ze daarop. Maar Springfield was extreem bijziend, dus ze moest die polsen tot vlak voor haar ogen brengen om de woorden te kunnen ontcijferen; vandaar de typische knakkende armbewegingen.


F I L M   V O O R A F :


Top Gun
Top Gun is briljant zolang Tom Cruise in de lucht is; eenmaal op de grond gaat er van alles mis. Tony Scott, een formule-regisseur, lijkt vastbesloten zoveel mogelijk clichés opeen te stapelen. De briljante piloot 'Maverick' is net iets haniger dan goed voor hem is. Hij heeft een trauma over zijn vader die boven Vietnam verdween, een onafscheidelijke vriend, een vrouw die als een blok voor hem valt en een strenge instructeur die zijn talent onderkent. En dan is er nog aartsrivaal Iceman, een robot met staalblauwe ogen die alles vertegenwoordigt dat hij niet is.


NRC Webpagina's
2 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)